Mostarski sajam
0

Predstavljen film o turističkim potencijalima Hercegovine

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Udruženje turistički klaster Hercegovine (TKH) premijerno je u sklopu Mostarskog sajma predstavilo film o turističkim potencijalima ove regije. Film će koristiti turističkim radnicima kao efikasan alat za promociju turističkih potencijala ovog dijela naše zemlje.

"Naša dugogodišnja želja je bila da imamo jedan ovakav film, kao alat za promociju hercegovačkog turizma. Konačno smo ovo uspjeli realizirati i jako smo zadovoljni urađenim poslom. Tri godine se radilo na filmu, uvijek je bio problem u novcu, a sad kad je on gotov, možemo samo istaknuti sjajan kvalitet urađenog posla njegovih autora Zorana Drmaća i Ivana Raguža", kazao je Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klastera Hercegovine.

Film će biti prikazan i na državnoj televiziji BHT, što je produkt rada i razgovora turističkih radnika iz klastera na mostarskom sajmu.

Na promociji filma bio je prisutan i Ivan Jurilj, direktor Redaha, regionalne razvojne agencije, subjekta koji je zaslužan i za pokretanje samog turističkog klastera.

"Promocija je vjerovatno najvažniji dio posla u izgradnji imidža jedne regije, a turizam je jedan od stupova razvoja regije. Hercegovina zaslužuje konstantnu promociju, a ovaj film je dodatni instrument u tome. Kako se razvijaju novi turistički proizvodi, tako treba razvijati i alate za njihovo promovisanje", kazao je Jurilj.

Slika govori hiljadu riječi, a pokretna još i više, bila je poruka Ivana Jurilja.

Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona izrazio je pohvale na rad Turističkog klastera Hercegovine, ali i same ideje izrade jednog ovakvog filma.