Uživaju u šetnji
239

Praznična euforija u glavnom gradu BiH: Sarajevo vrvi od turista, pogledajte djelić atmosfere

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Praznična euforija zavladala je glavnim gradom Bosne i Hercegovine. Kako je zabilježio fotoreporter Klix.ba, Sarajevo vrvi od turista.
Mnogi su iskoristili lijepo vrijeme kako bi prošetali centrom grada i uživali u baštama kafića. Kao i prethodnih godina, najviše gostiju je iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. No, ne treba zanemariti brojne goste iz zemalja Evropske unije koji planiraju dočekati 2024. godinu u Sarajevu.

Večeras će najniža temperatura iznositi tri stepena Celzijusa, kako je objacu AccuWeather. Građani i turisti će ispred Vječne vatre moći uživati u nastupima Lake i Lele, Zabranjenog pušenja, Bombaj štampe i Crvene jabuke. Voditelj programa, legendarni Zenit Đozić je najavio dobar provod.

"Osjećam se dobro zato što smo dobili priliku da se zezamo. Suština ovog programa je da stvari budu uvezane, da se ne desi da bend izađe pa da publika čeka da se nešto dogodi. Moja ideja je da budem domaćin koji će sprovesti publiku do sljedeće tačke i da nam svima bude lijepo. To je ono što je nedostajalo", rekao je ranije u intervjuu za Klix.ba.