Bajkovite scene
135

Pogledajte kako izgleda Ramsko jezero ušuškano snježnim prekrivačem

G. Š.
Ramsko jezero, koje se svrstava među najljepša bh. jezera u Evropi svojom ljepotom plijeni i tokom zimskih dana, što pokazuje čarobni pogled iz zraka, koji u oku posmatrača Ramskom jezeru "ušuškanom" snježnim prekrivačem, daje karakteristike mjesta iz bajke.

Ljepote Ramskog jezera u svim godišnjim dobima bilježi ramski fotograf i snimatelj Damir Mišura, koji je i ovoga januara oduševio društvene mreže nakon što je podijelio snimke Ramskog jezera iz zraka.

"Zaronite s nama u čarobni svijet zime na Ramskom jezeru! U ovom videu doživjet ćete ljepotu koju snijeg donosi ovom predivnom kutku. Obala je prekrivena pokrivačem snijega, a jezero se ističe svojim plavetnilom, stvarajući slikovitu scenu kao iz bajke", naveo je Mišura iz objavu snimke iz zraka.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Let dronom iznad Ramskog jezera, kako navodi, donosi mir i spokoj koji samo zimska idila može pružiti.

Inače na području Općine Prozor-Rama snijeg je počeo padati u petak navečer, a snježni pokrivač je osvanuo u subotu ujutru u tom podneblju, kao i većem djelu naše zemlje, zbog čega je uz radost ljubitelja zimskog okruženja, također intenziviran rad svih zimskih službi.

Zbog snježnih padavina i pada temperature zraka, nadležne službe pozivaju vozače na potrebno pojačanje oprezna i upozoravaju na mogućnost skliskih saobraćajnica, te podsjećaju na obavezno posjedovanje zimske opreme.