Zabava zagarantirana
6

Pet savršenih lokacija za zimovanje u Sjevernoj Americi

M. A.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kako se približava zima, mnogi su u potrazi za najboljim mjestom za uživanje u skijanju i snowboardingu. Čitaocima portala USA Today ponuđeno je da glasaju za omiljene hotele i odmarališta, skijaške gradove, mjesta za uživanje u apres-ski tretmanu te jednostavno skijanju.

Nakon četiri sedmice glasanja rezultati su konačno objavljeni i formirana je lista pet lokacija koje bi svi trebali posjetiti ako misle odmarati u Sjevernoj Americi.

Double Diamonds Bar

Prava zabava je u Steamboat Springsu, u Double Diamonds Baru koji je poznat po nekim od najboljih apre-ski bar u gradu. Grickalice i sendviči koje nudi ovaj objekt također su odlični, a tu je i plesni podij, savršen za kasni večernji ples bez prestanka.

Devil's Thumb Ranch

Skoro 120 kilometara uređenih staza u podnožju kontinentalnog dijela Colorada čini Devil's Thumb Ranch omiljenim mjestom za klizanje ili klasično skijanje na stazi. Početnici se mogu prijaviti na privatne ili grupne časove, dok se napredniji skijaši mogu pozabaviti nekim naprednijim tehnikama.

The Blake

U sastavu opsežne revitalizacije baznog područja Taos Ski Valley, hotel The Blake sadrži 80 soba za goste. Sadržaji u ovom hotelu uključuju bazen i saune, a tu su i spa i wellness centar s potpunom uslugom.

Winter Park

Teren od 3.081 hektara u Winter Parku podijeljen je na sedam različitih teritorija i to za skijanje, snowboarding, sankanje i za još mnogo aktivnosti.

Bethel

Posjetioci koji borave u Bethelu uživaju u pristupu Sunday Riveru, mjestu koje je poznato kao jedno od onih s najboljim zimskim uslovima u Sjevernoj Americi.

Također, ovdje možete isprobati i neke od mnogih restorana koji krase ulice ovog simpatičnog sela u New Englandu.