{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Pedeset fotografa učestvovalo u foto-safariju u Višegradu

S
30.10.2011. u 16:30
0
9
Pedeset fotografa učestvovalo u foto-safariju u Višegradu
0
Pedeset fotografa učestvovalo u foto-safariju u Višegradu
Foto: SRNA
U Višegradu je danas boravilo oko 50 učesnika manifestacije "Foto-safari", koja je ove godine posvećena obilježavanju jubileja - pola vijeka od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću.
Fotografi su danas snimali kulturno-istorijske zanamenitosti Višegrada i okoline, posebno most Mehmed-paše Sokolovića, ali i prolaznike na ulicama i pejzaže.

Ovu manifestaciju pod nazivom "Staze, lica, predjeli" zajednički organizuju Asocijacija za umjetničku fotografiju BiH, Foto-klub Travnik i Zavičajni muzej iz ovog grada. Direktor Zavičajnog muzeja u Travniku Fatima Maslić rekla je da je 6. "Foto- safari" organizovan tragovima Andrićevog života i na prostoru koji je inspirisao velikog pisca da napiše svoja najbolja djela.

Predsjednik Asocijacije za umjetničkuu fotografiju BiH Ozren Božanović objašnjava da u safariju učestvuju uglavnom mladi fotografi, koji snime oko 1.000 fotografija, a selekcijom se izabere 140 koje će biti prikazane na izložbama.

"Foto-safari" ove godine održava se u Travniku, Sarajevu i Višegradu, gdje će biti organizovana i izložba nastalih fotografija. Završna izložba planirana je u decembru na planini Vlašiću u čast početka zimske turističke sezone. Učesnici "Foto-safarija" u Višegradu prisustvovali su i otvaranju izložbe fotografija nastalih u Travniku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: