{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Park prirode Blidinje ima novu web stranicu

15.12.2017. u 16:28
4
37
Park prirode Blidinje ima novu web stranicu
4
Park prirode Blidinje ima novu web stranicu
Udruženje "Visit Blidinje" pustilo je u rad internet stranicu s turističkom ponudom Parka prirode Blidinje.
Nova web stranica www.visit-blidinje.com omogućava pregled ponude cjelovitog područja Parka prirode Blidinje kao ekoturističke destinacije sa svim informacijama potrebnim za planiranje i organiziranje boravak na toj destinaciji.

"Na taj način, domaćoj i međunarodnoj javnosti otvaramo jedinstveno područje ovog skrivenog parka prirode, s najvećim prirodnim jezerom u Bosni i Hercegovini koje se smjestilo na 1184 metara nadmorske visine, u podnožju Čvrsnice i Vran planine. Na obroncima planina, prisutna je raznolikost bilja od mediteranskih do visokoplaninskih vrsta među kojima je i veliki broj endemičnih vrsta gljiva, ljekovitog bilja do ljepotice Parka – munike, koja u Masnoj luci i okolici ima najveći stanište u Europi", rekla je predsjednica udruženja "Visit Blidinje" Marija Vukoja.

Pozicioniranjem Blidinja kao turističke destinacije upotpunit će se turistička ponuda Hercegovine i produži boravak turista u toj regiji.

Nova web stranica nudi i pregled događaja za cijelu narednu godinu s različitom sadržajima za sve starosne dobi.

Izrada stranice podržana je u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, kojeg implementira njemački GIZ.

Program je vrijedan 13 miliona eura, a cilj mu je povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća iz sektora s potencijalom rasta, među kojima je i sektor turizma, saopćeno je iz GIZ-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko biste platili povratnu kartu za Trebevićku žičaru?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: