{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pariz najglamurozniji grad u Evropi

S
5.9.2008. u 16:07
0
1
Pariz najglamurozniji grad u Evropi
0
Pariz najglamurozniji grad u Evropi
Dugo smatran vrhuncem stila, Pariz je najglamurozniji grad u Evropi. Metropola čiji su stanovnici poznati kozmopoliti, Pariz se ponekad čini neljudski veličanstvenim.
Arogancija njegovih spomenika ogleda se u industrijskom šiku Ajfelovog tornja koji se mješa sa staklenom izradom Louvr piramide koja gotovo da zrači duhovnošću. S druge strane, Paris je također veoma ljudski sa svojim skrivenim, jedinstvenim malim kafeima, daleko od očiju ulica velikih bulevara, u kojima uvijek ima mjesta za malog čovjeka i male zajednice.

Čak je i sama kultura Pariza promijenjena velikom zajednicom imigranata i gej populacije, ipak i onda kada gradom niču nove velike ekstravagantne zgrade, mnoge gradske uličice, kafići i restorani ostaju nepromijenjeni. Gdje god krenuli, u Parizu, historijska obilježja okolnih zgrada, jedinstvena čuda arhitekture, neodoljiv pejzaž podsjećaju vas na grandioznost i ponos ovog grada.

Postoji preko 150 umjetničkih galerija i muzeja u gradu, te nebrojeno mnogo kafića, restorana i pekara koji sa strana pune svaku ulicu kojom prolazite. Raznolikost stilova i dekora rijetko gdje se može naći u tolikoj mjeri, krećući se od ultramodernih modnih trendova do smirene klasike prošlih vremena.

Kad se noć spusti, grad vrvi različitim najboljim i najorginalnijim teatarskim predstavama, plesovima, a nerijetko i klasičnim koncertima i operama. Prije svega, Pariz je centar najnovijih svjetskih filmskih produkcija, a živahni kulturološki miks čini ga i ''bojnim poljem'' svjetske muzičke scene.

Pariz je jednostavno nešto što morate vidjeti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: