{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Paramount planira uložiti 2,5 milijardi eura u tematski park

9.10.2012. u 08:32
0
0
Paramount planira uložiti 2,5 milijardi eura u tematski park
0
Paramount planira uložiti 2,5 milijardi eura u tematski park
Holivudski filmski div Paramount namjerava izgraditi tematski park u Velikoj Britaniji kako bi parirao Disneylandu u Parizu.
Kompanija je predstavila idejno rješenja tematski parka koji je će koštati 2,5 milijardi eura i zaposliti 27.000 ljudi.

Mjesto "svjetske klase" imat će najveći vodeni park u zatvorenom u Evropi, pozorišta, sale za koncerte uživo, kina, restorane, hotele i druge atrakcije i bit će dvostruko veći od Olimpijskog parka u Londonu.

Vođa projekta Tony Sefton kazao je da je riječ o najvećem britanskom projektu nakon Ljetnih olimpijskih igara, a tematski park bi se trebao graditi šest godina ukoliko Vlada Velike Britanije da zeleno svjetlo.

"Naša vizija je da stvorimo destinaciju za zabavu svjetske klase, prvu takve vrste u Velikoj Britaniji. Zadovoljni smo reakcijama investitora. Na početku smo dugog puta, ali smo ohrabreni podrškom", naglasio je Sefton.

Paramount je u SAD-u imao šest tematskih parkova do 2006. godine, kada ih je rasprodao tokom reorganizacije kompanije. Trenutno je u izgradnji tematski park u Španiji, a predviđa se da će, kada bude otvoren 2015., svake godine privući tri miliona ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: