Putovanja su život
1.7k

Par prodao sve što je imao da bi proputovao 63 zemlje svijeta, posjetio i BiH

Piše: S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram (Kapadokija, Turska)
Nicolas Ierino i Lau Cristianopar iz Argentine su rasprodali apsolutno sve što su imali kako bi posjetili sve zemlje svijeta. Do sada su posjetili 63 zemlje među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Nicolas i Lau su u vezi tri godine. Posljednju godinu su odlučili provesti putujući. Proputovali su do sada 63 zemlje i obišli više od 150 gradova.

"Mi smo veoma aktivni, nemamo mira. Iako nam nedostaju naši prijatelji, porodica, hrana i običaji, jednostavno obožavamo putovati i to nikada nećemo prestati raditi. Ponekad se vratimo kući, napunimo baterije i krenemo iznova", napisali su na svojoj stranici.

Smatraju da treba živjeti život kao da je svaki dan posljednji. Uvjereni su da niko od nas ne bi volio dočekati svoj kraj na radnom mjestu, a da nikada nije vidio sve ljepote svijeta.

"Želimo živjeti, eksperimentirati i raditi nove stvari. Ne želimo uobičajen život. Ustajanje rano, svaki dan u isto vrijeme, oblačenje iste odjeće, odlazak na isti posao. Brak, djeca, kupovina kuće, dobrog auta... Do penzije. I gdje je tu život?", zapitali su se.

Par je posjetio i našu zemlju, tačnije Mostar koji ih je oduševio.

"Posjetili smo Mostar, to je prekrasan stari gradić koji još uvijek nosi ožiljke od rata u kojem se borio za svoju nezavisnost. U gradu ima i dosta džamija, jer su stanovnici većinom muslimani", napisali su svoje impresije o ovom gradu Nicolas i Lau.

Neke od zemalja koje su posjetili su Portugal, Slovenija, Hrvatska, Kuba, Maldivi, Indija, Indonezija, Maroko, Egipat, Izrael, Turska i mnoge druge.