Rad od kuće
40

Par pretvorio školski autobus u udoban dom, sada u njemu putuju širom svijeta

S.H.P.
Foto: Bored panda
Foto: Bored panda
Robbie i Priscilla su, nakon što su počeli raditi od kuće, odlučili useliti u dom koji mogu "prenijeti" bilo gdje. Par je kupio autobus iz 1998. godine i odlučio ga pretvoriti u malenu kuću na točkovima.

Ovi ljubitelji putovanja dizajnirali su i izgradili tako ugodno mjesto da je nemoguće ostati ravnodušan prema njemu. Autobus je opremljen svime što vam je potrebno u svakodnevnom životu.

Robbie i Priscilla odabrali su školski autobus jer su planirali sljedećih nekoliko godina provesti putujući i željeli su da njihov novi dom na točkovima bude poput malene kuće.

"Obožavamo malene domove i divimo se načinu života onih koji u njima žive pa smo pomislili zašto ne bismo napravili jedan na točkovima? Čak smo dodali i prava ulazna vrata kako bi imao pravi izgleda doma", rekao je Robbie.

U ovom autobusu sve je opremljeno materijalima koji se inače koriste za opremanje kuća pa tako imaju i pravo kupatilo, šporet na drva, staklena vrata za tuširanje i još mnogo toga.

I prije nego li su autobus pretvorili u svoj dom, oni su putovali, ali uvijek im je bilo teško ostavljati ljubimce kod kuće, jer su im nedostajali.

"Trebao nam je način da nastavimo putovati i da ih vodimo sa sobom. Kad smo počeli graditi naš dom imali smo psa i mačku", kazao je Robbie.

Paru je trebalo godinu i po kako bi preuredio dom, ali su često uzmali pauze. Da su to radili bez odmora, vjerovatno bi ga završili za godinu.

Autobus ima stropni klima uređaj, tako da hlađenje nije problem. Kao ni zadržavanje toplote.

Do sada su u svom domu posjetili 137 različitih gradova.

"Mi upravljamo svojim poslom i investicijama na daljinu, tako da sve dok imamo Internet, možemo biti bilo gdje", objasnili su.