Tuzla
0

Panonsko jezero i Sojeničko naselje na Sajmu turizma u Zagrebu

Sarajevo-x.com
Na Međunarodnom sajmu turizma Cro TOUR koji se od 7. do 11. maja održava u Zagrebu u okviru zajedničkog nastupa Turističkog udruženja Bosne i Hercegovine, predstavit će se i tuzlanski turistički potencijali Panonsko jezero i Arheološki park – Neolitsko sojeničko naselje u Tuzli.

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona će u okviru sajamskih aktivnosti u Zagrebu multimedijalnom prezentacijom, uz projekcije dokumentarnog filma o kompleksu Panonskog jezera i Neolitskog arheološkog parka – Sojeničkog naselja, brojnim posjetiocima ove manifestacije predstaviti najnovije turističke proizvode u jugoistočnoj Evropi.

-Pored promotivnih aktivnosti, na prikladnoj konferenciji za novinare govorićemo o jedinstevnoj ponudi ovih područja koje Tuzla posjeduje, a koje su postale atraktivna i poželjna turistička destinacija, koju svake godine obilazi sve veći broj turista – izjavio je Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Na ovoj značajnoj manifestaciji učestvuju 161 tur-operater i turističke organizacije iz dvadesetak zemalja svijeta i to: Albanije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske Irana, Italije, Češke Republike, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD, Slovenije, Srbije, Španjolske, Tunisa i Velike Britanije.

Pored razmjene informacija o aktuelnoj turističkoj ponudi u svijetu i iskustava sa turističkim radnicima, Turistička zajednica TK će na ovoj sajamskoj manifestaciji u Zagrebu predstaviti na promotivnim materijalima i ostale turističke destinacije iz bogatog kulturno – historijskog naslijeđa ovih prostora.