{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovo su deset najmoćnijih svjetskih metropola

7.5.2014. u 12:40
23
92
Ovo su deset najmoćnijih svjetskih metropola
23
Mnogi gradovi nose titule svjetskih metropola izdvajajući se po posjetama turista, bogatoj historiji i odličnoj turističkoj ponudi. Britanski Guardian je napravio gradski barometar u kojem su se ocjenjivale ponude gradova, od prijevoza i vremena do stope kriminala i društvenog položaja.

Los Angeles
Los Angeles


Los Angeles: Definitivno zasjenjuje sve gradove kada je u pitanju kulturna raznolikost i raskoš grada. Vremenske prilike su ovdje odlične, tako da ne može konkurisati Londonu i New Yorku. U Los Angelesu možete uživati u ljepotama plaža, svjetskoj umjetnosti, paradama, bogatoj historiji filma…Nakon što je godinama propadao, Grad anđela je našao svoje mjesto u nebeskom svodu.

 New York City
New York City


New York: Tranzitni sistem u New Yorku, iako sličan, nema istu reputaciju kao onaj u Londonu, ali su vremenske prilike povoljnije i ne bismo trebali biti iznenađeni ako njujorški brend za dlaku nadmaši londonski na globalnom nivou.

London
London


London: Ovdje je vrijeme očito grozno, ali London dobija apsolutno najbolje ocjene za mnogo drugih stvari, od savršeno uređenog gradskog prijevoza, preko kulturno-historijskih znamenitosti, pa do šoping atrakcija.

Pariz
Pariz


Pariz: Vrijeme možda nije sjajno i nerijetko je veoma tmurno, no Pariz je jedan od najvećih evropskih gradova i cijeli svijet zna za njega.

Seul
Seul


Seul: Iznenađenje je da južnokorejski glavni grad iznad Tokija na ovoj listi, ali tako je. Seul ima reputaciju ugodnog grada koji ima nevjerojatnu infrastrukturu, te je jedan od najsigurnijih gradova na svijetu.

Barcelona
Barcelona


Barcelona: Svi vole Barcelonu. Barcelona je kao Rio de Jeneiro, samo sa manjom stopom kriminala i bez svjetskih događaja koji će se održati u ovom gradu, a to su prije svega Svjetsko prvenstvo u nogometu i Olimpijada.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro


Rio de Janeiro: Sa Svjetskim prvenstvom i Olimpijskim igrama grad je dobio nove investicije i modernu infrastrukturu. Turistima nudi mnogo toga za vidjeti. Nažalost, to još uvijek ne može popraviti ugled zbog kriminala.

San Francisco
San Francisco


San Francisco: Ovo je grad koji ima sve: šoping centre, dobre poslovne prilike, dobar promet...Jedini njegov nedostatak su obilne kišne padavine.

Las Vegas
Las Vegas


Las Vegas: Sigurnost i ekonomija su veliki problemi u Vegasu, ali novine imaju sposobnost da gradske probleme predstave u pozitivnom svjetlu. Što se događa u Vegasu, ostaje u Vegasu.

Dubai
Dubai


Dubai: Slično kao i Istanbul, Dubai i Singapur će preteći New Yorku u 2016. i Pariz u 2017. godini po broju posjetitelja. Uz obilje luksuznih šoping centara, Dubai privlači ljude iz cijelog svijeta, a njegova najpoznatija građevina, Burj Khalifa, dugo je bila planetarna je senzacija. Ta priča više nije toliko aktuelna, ali Dubai definitivno zaslužuje mjesto među top 10 gradova svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: