Putovanja
60

Ovo je najljepši aerodrom na svijetu

Klix.ba
Aerodrom Changi u Singapuru je jedan od najljepših u svijetu. On izgledom, udobnošću i uslugama koje pruža naprosto oduševljava svakog putnika.

Blizu 135.00 putnika svakodnevno prođe Aerodromom Changi, a s obzirom da su putovanja nerijetko stresna Singapurci su odlučili da to mjesto bude itekako primamljivo i udobno, objavio je Business Insider.

Aerodrom, koji je pravo arhitektonsko čudo, je prozračan, pun zelenila, cvijeća i mirisnih biljaka u brojnim vrtovima, a na krovu aerodroma se nalazi bazen. Putnicima su na usluzi i hotelske sobe, spa centar, kino, fitness centar i brojne druge usluge.

Korištenje bazena košta 14 dolara, a za putnike koji odsjedaju u hotelu koji je u sklopu Aerodroma korištenje bazena je besplatno.

Nedavno je na Aerodromu izgrađen Terminal 3, najveći na tom aerodromu, koji je veoma prostran, s visokim stropovima te pruža potpun ugođaj putnicima.

Aerodrom Changi u Singapuru je 2013. osvojio nagradu za najbolji aerodrom na svijetu na Skytraxovoj dodjeli aerodromskih nagrada.