Zanimljivi i atraktivni
36

Ovo je 10 najneobičnijih restorana na svijetu, posebni su po mnogočemu

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Svijet je pun neobičnih restorana koji nude ukusnu hranu, odličnu uslugu i nevjerojatna iskustva.

Od restorana koji se nalaze na planinskim vrhovima do onih koji se nalaze pod vodom, ovih deset restorana imaju neke od najunikatnijih lokacija, krajolika i interijera koji ih izdvajaju od ostalih.

1. GrottaPalazzese, Italija

GrottaPalazzese u Polignano a Mareu u Italiji restoran je poseban po mnogočemu. Smješten u zadivljujućoj vapnenačkoj špilji, ovaj restoran nudi jedinstveno iskustvo uživanja u hrani dok ste okruženi kristalno čistim vodama Jadranskog mora. Prirodnu ljepotu špilje nadopunjuje topla i primamljiva atmosfera restorana.

2. Ithaa Undersea Restaurant, Maldivi

Smješten gotovo pet metara ispod Indijskog oceana, restoran Ithaa Undersea nudi posjetiteljima iskustvo objedovanja s pogledom na živopisne koraljne vrtove. Gosti mogu uživati ​​u romantičnom obroku od četiri slijeda dok se dive morskom životu koji pliva oko restorana.

3. The Rock, Zanzibar

Ovaj restoran je doslovno izgrađen na stijeni usred Indijskog oceana, a do njega se može doći samo brodom. Jelovnik sadrži jela od svježih plodova mora, a gosti mogu uživati ​​u jedinstvenom pogledu na ocean dok jedu.

4. Večera na nebu, razne lokacije

"Dinner in the Sky" nudi nezaboravno iskustvo jer gosti večeraju lebdeći u zraku, 50 metara iznad zemlje. Restoran nudi niz jelovnika i opcija sjedenja, a predstavljen je u više od 40 zemalja diljem svijeta.

5. Katakombe Kom el Shoqafa u Aleksandriji, Egipat

Ovaj restoran nalazi se na starom rimskom groblju i gostima nudi jedinstveno iskustvo objedovanja okruženo poviješću i misterijom. Restoran je prekrasno ukrašen tradicionalnom egipatskom umjetnošću i artefaktima, što ga čini izvrsnim mjestom za istraživanje.

6. Soneva Kiri, Tajland

Ovo luksuzno odmaralište i spa nalazi se na otoku KohKood u Tajlandu. Odmaralište ima jedinstveni restoran s kućicom na drvetu u kojem gosti mogu objedovati dok vise visoko iznad zemlje. Iz restorana se pruža nevjerojatan pogled na otok, a gosti mogu uživati ​​u mirnom i romantičnom obroku.

7. Ngorongoro Crater Lodge, Tanzanija

Glavni restoran u Ngorongoro Serena Safari Lodgeu prekrasno je dizajniran u tradicionalnom stilu i dekoru Tanzanije kako bi stvorio očaravajuće iskustvo objedovanja. Uživanje u prekrasnom izboru lokalnih i internacionalnih jela pripremljenih od najfinijeg i najsvježijeg mesa, proizvoda i sastojaka je zagarantirano jedno od najljepših iskustava koje ćete ponijeti sa sobom iz Tanzanije.

8. Rock Bar, Bali

Rock Bar smješten je na vrhu zapanjujuće litice s pogledom na Indijski ocean i nudi gostima priliku uživati ​​u nevjerojatnom pogledu dok uživaju u obroku. Restoran također ima jedinstven interijer s tradicionalnom umjetnošću te zemlje, što ga čini izvrsnim mjestom za istraživanje historije Balija.

9. El Diablo, Las Vegas

El Diablo u Las Vegasu gostima nudi jedinstveno iskustvo objedovanja okruženo jarkim svjetlima Las Vegasa. Sa svojim jedinstvenim metodama kuhanja na vatri i zadivljujućim pogledom, El Diablo je savršeno mjesto za zabavan i jedinstven noćni izlazak.

10. Al Mahara, Dubai

Smješten unutar kultnog hotela Burj Al Arab, ovaj restoran gostima nudi nevjerojatno iskustvo objedovanja okruženo ljepotom Arapskog zaljeva. Restoran ima jedan zid koji je zapravo stijenka velilog akvarija, koja gostima pruža priliku promatrati morski život Zaljeva dok uživaju u obroku.