Nisu potrebne
6

Ove stvari ne stavljajte u kofer kada se spremate za put

D. Be.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Putovanje uvijek zahtijeva velike pripreme, a to se naročito odnosi na ženske osobe koje često žele ponijeti sve stvari iz ormara.

Uprkos potrebi da se ponese što više obuće, odjeće, kozmetike i modnih dodataka, mnoge od njih ne stignemo ni pogledati, a kamoli nositi tokom putovanja.

Upravo zbog toga potrebno je "stati na loptu" uoči otvaranja praznog kofera te tačno odlučiti šta vam je potrebno tokom putovanja, odnosno koje stvari vam zapravo uopće neće biti potrebne.

Razmislite, otprilike, kakva ćete mjesta posjećivati. Ukoliko idete na godišnji odmor, ponesite odjeću u skladu s tim. Ne treba vam formalna odjeća, odijela ili svečane haljine. Budite ležerni, opušteni i uživajte.

Nove štikle u kojima ranije niste hodali ne stavljajte u kofer. Ponesite samo provjerenu i udobnu obuću. Na putovanju vam najmanje trebaju žuljevi na nogama.

Što se tiče kozmetike, ponovo - ponesite samo što vam je potrebno. Ako putujete na nekoliko dana sigurno vam ne treba kompletna šminka. Ponesite najosnovnije.