Traže se ocjenjivači plaža
0

Otvoren konkurs za najbolji posao na svijetu

Sarajevo-x.com
Švedski magazin "Amelia" objavio je konkurs za radno mjesto ocjenjivača kvaliteta usluge na plažama, na koji se već prijavilo više stotina zainteresovanih.

Uslovi koje aplikant mora ispunjavati su: da je u mogućnosti putovati, izležavati se na ležaljkama, isprobavati pića, uživati u masažama cijelog tijela i čitati.

Kandidati moraju znati plivati, trebaju biti voljni da rade prekovremeno (naprimjer prilikom testiranja pića), te biti u stanju da ne rade ništa veći dio vremena.

"Primili smo jako puno prijava", otkrila je urednica magazina Asa Lundegard. Stotine zainteresovanih iz raznih dijelova svijeta prijavili su se za posao u samo nekoliko sati nakon objave oglasa.

Kako magazin "Amelia" nema dovoljno novinara koji bi mogli ići na teren i izvještavati o, recimo, plažama sa najboljom uslugom, odlučili su angažovati osobu koja će putovati i za njih odrađivati taj posao, javio je Fox News.

Kako je oglas objavljen 1. aprila, mnogi su mislili da je u pitanju šala, ali urednica Lundegard uvjerava sve da su sasvim ozbiljni u svom naumu.

Sretni dobitnik posla će morati četiri sedmice putovati od Kostarike do Cape Towna i na dvije još uvijek neodređene lokacije u Aziji, a neće mu sve biti zabava i igra, već će stalno morati pisati blog o stečenim iskustvima.

"Želimo da ta osoba sa našim čitaocima dijeli svoje impresije o dostupnosti plaža, o lakoći upoznavanja ljudi i drugim stvarima", objasnila je urednica magazina.