Osvježavajući mirisi u bečkim metroima

Osvježavajući mirisi u bečkim metroima
84
A. P.
4.7.2019. u 15:13
20
komentara
84

dijeljenja
Osvježavajući mirisi u bečkim metroima
Vozovi gradskog prevoznika u glavnom gradu Austrije "Wiener Linien", osim što se tokom ljetnjih mjeseci neprekidno rashlađuju, odnedavno i mirišu.
Putnici mogu probno da "omirišu" da li im se sviđaju predložene mirisne note. Dva voza koji saobraćaju na linijama U1 i dva voza na liniji U6 bit će do kraja jula opremljeni različitim mirisima. To je pilot-projekat, a putnici mogu da odlučuju o tome, da li žele uopšte mirise u vozu i koji od njih im najbolje odgovara.

"Veoma nam je važno da se putnici u našim sredstvima prevoza osećaju prijatno, pa stalno radimo na proširenju mreže, skraćenju voznih intervala, nabavci novih modernih vozila, postavljanju klima uređaja u starim modelima. Tu spada i prijatna klima unutar vozila. Zbog toga smo započeli novi pilot-projekat sa mirisnim vozovima. Veoma mi je bitno mišljenje putnika", kaže članica gradske vlade zadužena za javni prevoz u Beču Ulli Sima.

Tokom jula će kroz Beč voziti četiri voza sa četiri različita mirisa. Vozovi su prepoznatljivi po brendiranim cvijetnim motivima. Mirisi dospijevaju preko rashladnih uređaja u unutrašnjost vozila i ravnomjerno se raspoređuju. Ljubičasta boja ima miris za opuštanje, zelena je energetska i djeluje osvježavajuće, narandžasta boja predstavlja takođe svježu notu a miris roze boje širi pozitivno raspoloženje.

"Wiener Linien" vode računa o tome da se mirisi prije upotrebe testiraju na moguće alergijske reakcije.

Do 31. jula Bečlije mogu putem interneta na adresi wienerlinien.at/duftvoting da se izjasne o ideji mirisnih vozova.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...