|

Oaza u blizini obale Fidžija: Plutajuća pizzeria "Cloud 9" ostavlja bez daha

Oaza u blizini obale Fidžija: Plutajuća pizzeria "Cloud 9" ostavlja bez daha
94
Klix.ba
10.3.2018. u 10:36
27
komentara
94

dijeljenja
1/11 Foto: Klix.ba
2/11 Foto: Klix.ba
3/11 Foto: Klix.ba
4/11 Foto: Klix.ba
5/11 Foto: Klix.ba
6/11 Foto: Klix.ba
7/11 Foto: Klix.ba
8/11 Foto: Klix.ba
9/11 Foto: Klix.ba
10/11 Foto: Klix.ba
11/11 Foto: Klix.ba
Plutajuća pizzeria "Cloud 9" koja se nalazi usred južnog dijela Pacifika jedna je od najljepših oaza na svijetu. Svojim gostima pored odlične italijanske pizze i nevjerovatnog pogleda nudi i mogućnost ronjenja, plivanja i skijanja na vodi dok čekaju hranu.
Riječ je o ugostiteljskom objektu koji je otvoren 2013. godine u blizini obale Fidžija i do kojeg se može doći brodom od Port Denerau luke za 45 minuta.

Mediji prenose kako restoran izgleda kao djelić raja okružen bistrom vodom. Restoran ima potpuno opremljen bar i pizza peć na drva u kojima spremaju ukusne gurmanske pizze. Ova plutajuća zgrada vikendom postaje mjesto za izlazak i partye, gdje nastupaju svjetski poznati i lokalni dj-ejevi.

Cloud 9 nakon otvaranja bio je poznat kao mjesto na koje su uglavnom svraćali surferi no popis gostiju znatno se proširio tokom godina tako da u ovu oazu sada dolaze i mladi parovi, grupe prijatelja i obitelji. Procjenjuje se da tokom dana oko 200 posjetitelja dođe u ovaj restoran.

Što se tiče pizza, CNN piše kako se pizze služe na drvenim pločama i da postoji oko šest dostupnih opcija uključujući klasičnu Margheritu i Havajsku pizzu sa šunkom i ananasom.

Zanimljivo je da je Cloud 9 dio Mamanuka Ekološkog Udruge (MES) i usvaja najbolje procedure uklanjanja otpada kako bi osigurali da otpad ne završi u okeanu.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...