Luksuz i zabava
37

Novi kruzeri koji će zaploviti ove godine će imati karting stazu, zip line i helikoptere

Klix.ba
Symphony of the Seas
Tokom ove godine će zaploviti novi luksuzni kruzeri koji će ponuditi još bogatiji sadržaj.

Kruzeri koji će se pojaviti ove godine imat će nekoliko inovacija, zbog čega će putnici uživati u avanturama i zabavi na pučini mora.

Symphony Of The Seas

Kruzer Symphony Of The Seas kompanije Royal Caribbean će zapoloviti u aprilu, a moći će primiti 5.535 putnika. Radi se o najnovijem kruzeru pomenute kompanije, koji će ponijeti titulu najvećeg putničkog broda u sezoni. On će ponuditi luksuz svojih prethodnika, ali će otići i korak dalje. Gosti će uživati u desetospratnom toboganu i parku s 12.000 biljaka, kao i ogromnom vodenom kinu. Dio ovog kruzera je i najbolji porodični apartman na dva sprata, koji nudi dovoljno mjesta za osam osoba. Apartman posjeduje 3D TV, tobogan koji povezuje spavaću sobu s dnevnim boravkom, sto za zračni hokej, kao i privatni bazen na balkonu. Za sedmodnevni boravak u ovom apartmanu bit će potrebno izdvojiti 43.000 eura.

Celebrity Edge

Celebrity Edge je kruzer koji pripada kompaniji Celebrity Cruises, u upotrebi će biti od novembra, a njegov kapacitet iznosi 2.900 putnika. Ističe se po novom Magic Carpet restoranu sa 90 mjesta, koji će se kretati gore-dolje između paluba 2 i 16. Dnevni boravak nazvan Eden se pretvara iz prostora s hladovinom ujutro u zabavni prostor tokom poslijepodneva, a onda i u odličan restoran tokom noći.

Norwegian Bliss

Kruzer Norwegian Bliss vlasništvo je kompanije NCL i nudi dovoljno mjesta za 4.004 putnika. Debitovat će u aprilu ove godine, a poseban je po tome što posjeduje najdužu karting stazu na moru, koju će gosti koristiti za vožnju električnih kartinga brzinom do 48 km/h. Dio kruzera je i otvoreni prostor za laser tag igru uređen kao napuštena svemirska stanica. Tu su i višespratni tobogani koji se šire i preko ivice broda. Nakon što debituje u Evropi, Bliss će krenuti prema Seattleu, odakle će krenuti na sedmodnevno putovanje prema Alasci.

Carnival Horizon

Kruzer Carnival Horizon kompanije Carnival Cruise Line prima 3.974 putnika i također će zapoloviti u aprilu, a posjedovat će biciklističku stazu dugu 244 metra postavljenu iznad gornje palube, kao i poligon su užadima. Također, imat će veliki vodeni park s dva tobogana.

Scenic Eclipse

Scenic Eclipse je kruzer koji pripada kompaniji Scenic Cruises, a prima svega 228 putnika. Zaplovit će u augustu, a poseban je po tome što ima dva helikoptera i podmornicu. Prvo će zaploviti u Mediteranu, a uputit će se prema Arktiku i Antarktiku, gdje će povesti 200 putnika.

Le Laperouse ai Le Champlain

Le Laperouse i Le Champlain kruzeri će biti ponos kompanije Ponant, nudit će mjesto za 184 putnika, a zaplovit će u junu, odnosno u septembru. Ova dva nova kruzera francuske kompanije Ponant imaju podvodne prostorije za boravak, kako bi gosti mogli uživati u pogledu na morski život dok plove iz luke u luku. Moći će se opustiti i na vibrirajućim sofama dok slušaju zvukove mora.

Roald Amundsen

Kruzer Roald Amundsen kompanije Hurtigruten će od oktobra primati 530 putnika. Norveški brod je dizajniran na "približi Antarktik širokim masama". Dobio je ime po prvom čovjeku koji je stigao do Južnog pola, posjeduje bazen, jacuzzije i veliku opservacijsku platformu. Većina kabina ovog broda s hibridnim pogonom imat će balkone.

MSC Seaview

MSC Seaview je kruzer kompanije MSC, koji može primiti 4.130 putnika, a zaplovit će u junu. Posjeduje dva zip linea u kojima će gosti moći uživati. Ova švicarska kompanija će do 2026. godine svake godine uvoditi najmanje jedan novi kruzer.

Među ostalim kruzerima koji će prvi put zaploviti ove godine su Seabourn Ovation, Nieuw Statendam, Viking Orion, Flying Clipper and National Geographic Venture.