Putovanja
5

Novi kruzer Royal Caribbeana nudit će padobranstvo, autodrom i kabine s balkonima

Klix.ba
Krstarenje kruzerima luksuzno je i zabavno samo po sebi. Zamislite da uz to imate garsonijeru s balkonom, možete se zabaviti na autodromu i skakati padobranom. Sve to nudi novi kruzer "Quantum of the Seas" kompanije Royal Caribbean.

Težak 167.800 tona i kapaciteta 4.180 putnika, novi kruzer će zaploviti iz Cape Libertyja u Bayonneu (New Jersey) tokom jeseni 2014. godine. Na njemu će putnici imati mogućnost skakati padobranom unutar kruzera, zabaviti se vozeći automobile za sudaranje, imati časove na trapezu, a moći će uživati u garsonijerama s balkonima, dok će svaka kabina imati virtuelni balkon.

"Ovo je nova generacija brodova koja nam daje mogućnost da napravimo korak naprijed ka vizuelnom dizajnu. Inovacija je dio naše DNK i prihvatili smo izazov da kreativno dizajniramo Quantum kruzer", rekao je direktor Royal Caribbean Cruisesa Richrad Fain.

Ali to nije sve. Na kruzeru će biti i kapsula koja će biti izdignuta iznad broda i omogućavati putnicima da tokom 15 minuta imaju privatni let oko kruzera i fantastičan pogled na more. U nju može stati 16 osoba.

Unutar kruzera se nalazi tunel visine sedam metara, u kojem će biti simuliran skok padobranom. Također, putnici će moći vježbati i penjanje po stijenama.

Osim vožnje autodromom i cirkusa u kojem će moći učiti razne vještine, putnici će moći i rolati.

Na kruzeru će biti 28 garsonijera sa 12 balkona, dok će 373 kabine imati virtuelne balkone. Digitalna projekcija je u realnom vremenu i prenosi ono što se trenutno vidi s kruzera. Sobe će biti za devet posto veće u odnosu na standardne.

U ponudi će biti i biblioteka, a noćni život nudi filmske projekcije, barove, koncerte i osvijetljeni plesni podij.

Quantum bi trebao ploviti Karibima i Bahamima 2015. godine.