|

Nova svjetska atrakcija: Kineski točak

Nova svjetska atrakcija: Kineski točak
0
S
Sarajevo-x.com
5.11.2007. u 09:13
0
komentara
0

dijeljenja
Nova svjetska atrakcija: Kineski točak Foto: Reuters
Kina poziva sve one koji su bili na Kineskom zidu da 2009. godine ponovno dođu u ovu zemlju kako bi posjetili Kineski točak - najveći u svijetu. Iz kabina na točku, u kojima postoji čak i klima, posjetitelji će za vrijeme vedrih dana moći vidjeti i "staru" atrakciju, odnosno Kineski zid.
Kineski točak će biti viši od londonskog i singapurskog, čak 208 metara, a vjeruje se da će radovi završiti do 2009. godine kada bi točak trebao biti i otvoren, izvijestio je Reuters.

Točak će imati 48 kabina sa klimom, a svaka od njih će moći primiti 40 putnika. Čelnici smatraju da će se za vedrih dana iz ovih kabina moći vidjeti i "stara" atrakcija - Kineski zid.

"Ovo će biti odličan dodatak Pekingu. Postat će nova ikona za grad. Kabine u Londonskom točku mogu primiti 25 ljudi, naše će pak moći primiti i 40 putnika. Bit će vrlo velike, nešto poput veće dnevne sobe", rekao je medijima izvršni šef građevine Stephan Matter.

Procjenjuje se da će izgradnja Kineskog točka koštati oko 200 miliona eura, a vožnja ovim točkom će koštati oko 100 yuana ili 13 dolara.

"Vožnju točkom u Pekingu će moći svi zainteresirani priuštiti", dodao je Matter.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.