Album 'svjetskog putnika'
0

Noćni život u Velikoj Britaniji

Sarajevo-x.com
Poljak Maciej Dakowicz proputovao je kroz skoro više od 20 zemalja svijeta fotografisajući njemu zanimljive objekte, ljude, predjele, no ono što ga je najviše zaintrigiralo u Velikoj Britaniji bio je noćni život u studentskom gradu Cardiffu.

Fotografišući ljude na ulicama tokom petka i subote, kada tamošnji studenti kreću u 'noćne pohode', Dakowicz je načinio album nazvan 'Cardiff noću'.

Na fotografijama je uglavnom prikazana pijana britanska omladina, kako tumara ulicama grada, ili pak u nesvjesnom stanju leži u nekom kutku.

"Ovakav noćni život je bio nešto potpuno novo za mene. Obišao sam mnoge zemlje, ali na ovakve provode nigdje nisam naišao. Britanci zaista konzumiraju dosta alkohola i vikendom ne idu kući prije ranih jutarnjih sati", kazao je Dakowicz za Daily Mail.

Inače, Velika Britanija se odavno susreće sa ovim problemom. Tamošnji studenti svakoga vikenda konzumiraju alkohol na javnim mjestima, te krše javni red i mir, uznemiravajući stanovnike galamom na ulicama.

Upravo zbog toga tamošnja vlada je pokrenula niz aktivnosti kako bi se ovakvi izgredi strožije kažnjavali, no još uvijek nisu uspjeli suzbiti ometanje javnog reda i mira.