{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Niko ne želi neke od najluksuznijih privatnih otoka

27.8.2012. u 10:06
0
9
Niko ne želi neke od najluksuznijih privatnih otoka
0
Sa pješčanim plažama i kristalno čistim morem, privatni otoci su vizija raja za većinu bogataša.
Međutim, nakon što ulože ogromne svote novca u njihovu kupovinu i izgradnju kapaciteta, veliki broj vlasnika od njih odustaje zbog brojnih problema, a nove vlasnike teško nalaze.

Trenutno je na prodaji blizu 600 otoka širom svijeta, od Kariba do sjeverne Škotske, a njihove cijene se kreću od 50.000 dolara do stotinu miliona dolara. Broj otoka na tržištu se od 2006. godine povećao tri puta, međutim rijetko koji pronađe kupca.

Spektakularni otok Petra u blizini New Yorka prodaje se godinama, a cijena je dostupna samo na zahtjev. Otok Allen na obalama američke savezne države Washington je prvi put bio ponuđen za 25 miliona dolara prije sedam godina, a danas ga vlasnici prodaju za upola manje novca.

Međutim, trgovci nekretninama nisu obeshrabreni nezainteresiranošću potencijalnih kupaca pa su ovog ljeta na tržištu ponudili još nekoliko spektakularnih otoka.

Izgleda da bogati i slavni, koji su za posjedovanje privatnog otoka izdvojili impresivne svote novca, nisu imali dovoljno vremana da bi uživali u njihovom miru.

S posjedovanjem nekretnine idu problemi kao što su visoki troškovi održavanja, birokratski problemi, činjenica da nema struje, olujno nevrijeme, divlje životinje i neukroćena šuma.

Otoke je teško pretvoriti u mjesto ugodnog življenja, a čini se da je nedostatak sadržaja za stvaranje luksuza na koji su bogataši navikli kamen spoticanja za razmažene vlasnike, koji znaju samo za lagodan život, piše Daily Mail.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: