{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Niko ne želi neke od najluksuznijih privatnih otoka

27.8.2012. u 10:06
0
9
Niko ne želi neke od najluksuznijih privatnih otoka
0
Sa pješčanim plažama i kristalno čistim morem, privatni otoci su vizija raja za većinu bogataša.
Međutim, nakon što ulože ogromne svote novca u njihovu kupovinu i izgradnju kapaciteta, veliki broj vlasnika od njih odustaje zbog brojnih problema, a nove vlasnike teško nalaze.

Trenutno je na prodaji blizu 600 otoka širom svijeta, od Kariba do sjeverne Škotske, a njihove cijene se kreću od 50.000 dolara do stotinu miliona dolara. Broj otoka na tržištu se od 2006. godine povećao tri puta, međutim rijetko koji pronađe kupca.

Spektakularni otok Petra u blizini New Yorka prodaje se godinama, a cijena je dostupna samo na zahtjev. Otok Allen na obalama američke savezne države Washington je prvi put bio ponuđen za 25 miliona dolara prije sedam godina, a danas ga vlasnici prodaju za upola manje novca.

Međutim, trgovci nekretninama nisu obeshrabreni nezainteresiranošću potencijalnih kupaca pa su ovog ljeta na tržištu ponudili još nekoliko spektakularnih otoka.

Izgleda da bogati i slavni, koji su za posjedovanje privatnog otoka izdvojili impresivne svote novca, nisu imali dovoljno vremana da bi uživali u njihovom miru.

S posjedovanjem nekretnine idu problemi kao što su visoki troškovi održavanja, birokratski problemi, činjenica da nema struje, olujno nevrijeme, divlje životinje i neukroćena šuma.

Otoke je teško pretvoriti u mjesto ugodnog življenja, a čini se da je nedostatak sadržaja za stvaranje luksuza na koji su bogataši navikli kamen spoticanja za razmažene vlasnike, koji znaju samo za lagodan život, piše Daily Mail.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: