Bogata kulturna baština
36

Nevjerovatne zemlje Afrike koje trebate posjetiti

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock (Sejšeli)
Ilustracija: Shutterstock (Sejšeli)
Afrika je bez sumnje jedan od najfascinantnijih kontinenata na svijetu. Uz živopisne gradove, nevjerovatnu kulturu i prekrasan krajolik definitivno je teško odlučiti koju zemlju posjetiti.

Mi vam donosimo spisak od pet zemalja koje u budućnosti ne biste trebali propustiti posjetiti.

Sejšeli

Ovaj veličanstveni otok ima reputaciju jednog od najslikovitijih odredišta na svijetu. Obloženi prekrasnim plažama, planinama i bujnim prašumama, Sejšeli su također dom jedinstvene faune i flore. Na najvećem otoku Mahe možete pronaći puno luksuznih odmarališta, barova i restorana.

Maroko

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Jedno od najčarobnijih mjesta kada je riječ o Africi je Maroko. Maroko je dom najčarobnijih krajolika, prelijepih starih gradova koji su ispunjeni zadivljujućom kulturom. Njegova bogata i prekrasna baština čini ga jednim od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu.

Južnoafrička Republika

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Smještena na najjužnijem kraju Afrike, Južnoafrička Republika je savršena za sve one koji traže avanture vani. Ona ima neke od najboljih i najpopularnijih nacionalnih parkova i rezervata za igru ​​na svijetu. Uz toliko toga što treba učiniti i vidjeti, nikada nećete htjeti otići iz ove zemlje. Uprkos tome, užurbani i fascinantni gradovi širom zemlje ostavit će vas bez riječi svojom nevjerovatnom kulturom, hranom i prekrasnom prirodom.

Kenija

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Nema sumnje da ovaj popis ne bi bio potpun bez spominjanja Kenije. U ovoj zemlji možete vidjeti divlje životinje izbliza, što donosi milione turista iz cijeloga svijeta. Njegovi izvrsni pejzaži također su dom nekih od najpoznatijih naroda i kultura na kontinentu, a svaki ima svoje jezike i tradicije.

Namibija

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Namibija je još jedna prekrasna afrička zemlja ispunjena divljim pejzažima. Većina turista posjećuje Nambiju zbog prekrasnih krajolika i skrivenih dragulja koji čekaju da budu otkriveni.