Putovanja
1

Najljepše plaže svijeta

Sarajevo-x.com
Zamislite da ležite na plaži sa pićem u rukama, sa kremom za sunčanje preko cijelog tijela. Popularni američki lifestyle magazin za muškarce AskMen.com je sastavio listu najljepših plaža na svijetu. Mi vam donosimo sami vrh ove liste.

5. Negril, Jamajka

Negril se našao na listi jer je vrijeme tamo savršeno i gotovo nepromijenjivo tokom cijele godine. Iznenađujuće, Jamajka je pošteđena uragana tokom oktobarske tzv. uraganske sezone. Ova plaža se prostire na oko 11 km prekrasnog bijelog pijeska i niz restorana se proteže čitavom dužinom obale. Ljetna sezona Jamajke je interesantnija jer plaža nije krcata ljudima, a hotelske usluge su 30% jeftinije nego zimi.

4. Surfer`s Paradise, Australija

Milioni posjetilaca idu na Gold Coast kako bi surfali, plivali, zabavljali se, i još malo surfali. Pored plaža, posjetioci mogu obići tematske parkove kao i atrakcije poput Movie Worlda ili Sea Worlda. Ukoliko vas ovo ne umori, savjetuje se da obavezno posjetite klubove i barove ili kasino. Najviše posjetilaca ćete pronaći između decembra i februara. Ovo je vrijeme najviših temperature stoga je izuzetno važno ponijeti kremu za sunčanje.

3. Cancun, Meksiko

Plaže, plaže, plaže. Kankun nudi sve svima: luksuzan smještaj i zabavu non-stop (posebno u februaru i martu). Najmanje je 250 sunčanih dana u godini. Preporučuje se da ovo mjesto, ipak, izbjegavate u septembru i oktobru zbog oluja.

2. Waikiki, Havaji

Jedna od najljepših plaža na svijetu, Waikiki se nalazi na otoku Oahu. Posjetioce naonov iznenađuje ugodni otočni šarm i ljubaznost, a turisti širom svijeta dolaze kako bi se pridružili mnogobrojnim proslavama. Najbolje vrijeme da se posjeti plaža Waikiki jeste od polovine decembra pa sve do kraja marta. Ipak najpovoljnije cijene su od aprila do polovine decembra. Ljetne temperature se kreću oko 30°C.

1. Copacabana, Brazil

Copacabana se često smatra najpoznatijom plažom. Proteže se na oko 4,5 km i nalazi se ispred naseljenog, stambenog područja Ria de Janeiroa. Grad nudi obilje trgovačkih centara, kino dvorana, prodavnica odjeće i nakita, kao i noćnih klubova i restorana. Ljetna sezona teče od decembra do februara sa temperaturom od oko 25°C do 35°C. Plaža ima svojstva parade sa prekrasnim licima i lijepim tijelima koje najčešće možete vidjeti kako igraju tenis.