Putovanja
53

Najbolje destinacije za nezaboravni medeni mjesec

Klix.ba
Tek vjenčani parovi maštaju o romantičnom i nezaboravnom medenom mjesecu, a za takvo iskustvo potrebno je izabrati pravo mjesto. Lonely Planet napravio je listu najboljih destinacija za medeni mjesec, a kako navode, u njima ćete jesti više, poželjeti ostati duže i imati nezaboravne uspomene.
Kapadokija
Kapadokija

Kapadokija, Turska

Ovdje ćete naći mnoštvo lokacija za istraživanje, a ono što ne smijete propustiti je ustajanje u zoru i vožnja balonom iznad fantastičnog krajolika. U poslijepodnevnim satima popnite se do dvorca Uchisar i posmatrajte spektakularni zalazak sunca.

Paraty, Brazil
Paraty, Brazil

Brazil

Iako poznate plaže Copacabana i Ipanema imaju svoje čari, ljepota je u gradićima duž obale u kojima ćete biti samo vi, nekoliko lokalnih stanovnika i najbolji kokteli. Ako ne želite lutati, sve navedeno naći ćete u području Paraty koje se nalazi između Rio de Janeira i Sao Paula.

Marakeš
Marakeš

Marakeš, Maroko

Jedan od najromantičnijih gradova miriše na arapske začine i ružine latice, a uz svjetla fenjera i lokalne muzike romantika je zagarantovana. Kroz grad se gotovo nemoguće kretati, zato je najbolje da se pomirite s tim da ćete se izgubiti u uličicama u kojima možete popiti čaj od nane ili aromatičnu kafu.

St. Lucia
St. Lucia

St. Lucia

Punč, bijeli pijesak, valovi i zapanjujući vidici mogu se pronaći u skoro svakom mjestu ovog karipskog otoka. Ovdje se možete baviti aktivnostima koje će učvrstiti vašu vezu, a početak zajedničkog života učiniti uzbudljivijim. To su ronjenje, paraglajding, penjanje na vrhove planina...

Andaluzija
Andaluzija

Andaluzija, Španija

Ručak pod sunčanim nebom usred maslinjaka u južnoj Španiji je vrhunac romantike. Divlje planine savršena su destinacija za idilični medeni mjesec. Noću možete uživati u flamenko plesu, plesu ljubavi i strasti.

Bali
Bali

Bali, Indonezija

Sok od manga, miris jasmina i zalasci sunca kao naslikani ostavit će vas bez daha i učiniti da se iznova zaljubite, jer Bali je najzavodljiviji otok na Zemlji. To je kultura u kojoj dani počinju cvijećem koje lokalni stanovnici posipaju po putevima, a svakog gosta dočekat će sa širokim osmijehom.