20. decembra
8

Na otvaranju ski sezone na Vlašiću nagrade za najbolje promotore turizma

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Zimska sezona na Vlašiću bit će zvanično otvorena 20. decembra, kada će Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona dodijeliti i prve nagrade u turizmu na tom području.

Snježni pokrivač već je upotpunio decembarski ambijent na ovoj planini, a svi se nadaju da će se zadržati i do svečanog otvorenja zimske sezone kada će biti pušteni u funkciju ski liftovi i drugi sadržaji.

Turistička zajednica SBK prvi put će nagraditi zaslužne za doprinos turizmu, a bit će proglašeni najbolji u turizmu i ugostiteljstvu, kao i mediji koji su promovisali turizam u SBK.

Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK, kazao je kako je SBK poželjna zimska i ljetna turistička destinacija te da zauzima veoma važno mjesto na turističkoj mapi BiH.

"Upravo zbog toga smatram da je pravo vrijeme da i na ovaj način dodatno istaknemo i nagradimo nesebičan angažman i predanost svih turističkih djelatnika koji su doprinijeli da Srednja Bosna izraste u jednu respektabilnu turističku destinaciju koja iz godine u godinu zadržava pozitivne trendove rasta", izjavio je Matošević.

On je dodao da se nada da će se zajedničkim djelovanjem i suočavanjem sa izazovima u budućnosti, kao i što skorijim regulisanjem zakonskih okvira u turizmu, kako na području Srednje Bosne, tako i cijele države napraviti još bolji rezultati.

Zvanično otvaranje zimske turističke sezone i ove godine organiziraju Turistička zajednica SBK i Turistička agencija "Solazur & Buenavista" uz podršku Vlade SBK, a u periodu od 20. do 22. decembra posjetitelji će imati priliku u okviru prepoznatljivog muzičko-zabavnog festivala "Šankanje" uživati u brojnim nastupima popularnih izvođača iz regije i zabavnim sadržajima za sve uzraste.