Ovog ljeta
82

Na Mikonosu se otvara prvi grčki veganski hotel

D. B.
Iako putovanja zbog pandemije koronavirusa trenutno nisu moguća, ipak nije zabranjeno sanjati i planirati buduća putovanja. Veganima bi mogao biti interesantan jedan hotel u Grčkoj.

Hotel pod nazivom Koukoumi je izgrađen u mjestu Ano Mera na grčkom otoku Mikonosu, a ono što je specifično za njega jeste da je potpuno veganski i kao takav jedini u Grčkoj.

Ukoliko želite zabave, onda ovaj hotel zaobiđite jer Koukoumi pripada intimnoj i privatnoj strani Mikonosa. Hotel ima spa, teretanu i bazen. Spa je opremljen proizvodima baziranim na biljkama koji su pakovani u ručno pravljena pakovanja koja se kasnije mogu reciklirati. Ulja za aromaterapiju potiču od domaćih biljaka te su odlična za detoksikaciju, opuštanje i podmlađivanje.

Namještaj je napravljen od materijala koji ne potiče od životinja, a kuhinja je u potpunosti bazirana na biljkama tako da iz hotela poručuju da bi vas mogla motivisati da razmislite o svemu što ste ranije vjerovali o hrani.

Gosti za doručak mogu dobiti domaći hljeb, kolače, vegansku hranu, sladoled, valfle i drugo. Plan obroka je napisao ekspert tako da će svaki gost pronaći nešto za sebe, bez obzira da li praktikuje keto dijetu, da li je u procesu detoksikacije, da li želi unositi više proteina i antioksidanasa.

Hotel Koukoumi će biti otvoren ovog ljeta.