Za potpunu relaksaciju
934

Na Mallorci otvoren prvi hotel samo za žene, muškarci nisu dobrodošli

S.H.P.
U hotelu Som Dona, koji je otvoren nedaleko od Porto Crista dobrodošle su samo žene starije od 14 godina i više.

Ovaj hotel s četiri zvjezdice ima ukupno 39 soba, spa centar, biblioteku i terasu na krovu. Nudi potpuno novi prostor za žene koje žele pobjeći od stresa svakodnevnog života.

U hotelu se nude i wellness usluge kao što su masaže, kozmetički tretmani i solarij. Kada je hrana u pitanju hotel nudi vrhunsku gastronomsku ponudu, kako lokalne tradicionalne kuhinje tako i moderne i zdrave hrane.

Također za goste su pripremljene i posebne ponude kada su izleti po otoku i kulturne aktivnosti u pitanju. U hotel su dobrodošle sve žene bez obzira na dob i seksualnu orjentaciju.

Predsjednik Som Hotelsa, Joan Enric Capellá, kazao je da su prije otvaranja ovog hotela proveli anketu u kojoj je grupa žena otkrila kako bi voljela hotel samo za sebe.

Iako hotel zapošljava i muškarce, u skladu sa španskim zakonima o diskriminaciji spolova, ova ustanova ipak daje prednost ženama kada je riječ o zapošljavanju osoblja.

"Jedan od naših ciljeva je i pružiti određenu vidljivost ženama koje rade tradicionalno muške poslove", rekao je Capellá.

Dvokrevetne sobe u Som Dona počinju već od 72,50 € po noćenju.

Interijer hotela uređen je u nježnim tonovima. Ovaj hotel izgleda kao idealno mjesto, jer uz sve što nudi, izbjeći ćete i društvo onih koji vole pričati o nogometu i politici.

Iako se broj solo putovanja žena iz godinu povećava, prema raznim studijama putničke industrije, žene često moraju uzeti u obzir više faktora nego muškarci prilikom planiranja putovanja.

Međutim studija British Airwaysa pokazala je da gotovo 75 posto žena planira samostalno putovanje u narednih nekoliko godina.