Romantika na razne načine
1

Mr & Mrs Smith preporučuju "najseksi" sobe na svijetu koje zadovoljavaju sva čula

Klix.ba
Soneva Jani (Maldivi) nudi silazak u more direktno iz apartmana
Soneva Jani (Maldivi) nudi silazak u more direktno iz apartmana
James i Tamara Lohan, utemeljitelji hotelskog brenda Mr & Mrs Smith, objavili su knjigu "The World's Sexiest Bedrooms" u kojoj donose 35 atraktivnih apartmana iz cijelog svijeta, a svaki od njih je romantičan na različite načine.

Knjiga je svojevrsno putovanje koje će čitatelja odvesti iz šatorske safari lođe, do ugodnog urbanog utočišta.

"Istinski zavodljiva soba bi trebala zadovoljiti sva vaša čula. Osjećaj posteljine na krevetu, mekoću svjetlosti, čak i miris sobe poboljšavaju vaše iskustvo", ističu James i Tamara Lohan.

U njihovoj knjizi se spominje Cliveden Hosue u Berkshieru u Engleskoj gdje je političar John Profumo 1961. godine sreo 19-godišnju Christine Keeler i započeo aferu koja je šokirala Britaniju, zatim Soneva Jani Resort na Maldivima koji se može pohvaliti vodenim toboganom koji vas iz apartmana vodi direktno na kupanje.

"Možete posmatrati egzotični morski život ispod vas dok ležite u visećoj mreži, a navečer zaspati pod zvijezdama. Ovo nadmorsko odmaralište je najbliže raju u kojem na zemlji možete uživati", navode Lohani u knjizi.

Za zavođenje u gradu probajte gotičku eleganciju u londonskom Knightsbridgeu, koju je dizajnirala Anouska Hempel, hotelijerka, glumica i bivša Bondova djevojka. Predsjednički apartman dolazi s divovskim krevetom s baldahinom.

U Hong Kongu The Upper House's Studio 70 Harbour View nudi raskošni apartman u kojem se nalazi luksuzno kupatilo s nevjerovatnim pogledom. Fantastičan pogled dok odmarate u kadi punoj vode nudi i rustikalno odmaralište Monteverdi u Toskani. Lohani u knjizi navode da će sva vaša čula bez sumnje zadovoljiti i Coqui Coqui Mérida Residence & Spa u meksičkom Jukatanu, gdje ćete imati cijelo mjesto samo za sebe.

Fotografije za knjigu snimila je Polly Brown, a za Lohane je napisala Sarah Jappy.