Disneyland
0

Mjesto koje donosi tegobe, ali i zadovoljstvo

Sarajevo-x.com
Foto: ALAMY
Foto: ALAMY
Mnogi će reći da morate biti izuzetno posvećen roditelj da biste djecu odveli u pariski Disneyland, prvenstveno zbog gužvi i troškova. Ipak, novinar Fred Mawer i njegova supruga su došli tu već drugi put s djecom, a ispostavit će se da je njihova nova posjeta bolja i uspješnija od prve.

"I to prvenstveno zbog toga što su naši dječaci Arthur (7) i Edward (5) sad u idealnim godinama za uživanje u svim sadržajima i atrakcijama. Prije dvije godine susret s Mickeyem bio je vrhunac za njih. Osim toga, sad kad smo drugi put tu već znamo šta možemo očekivati kad je riječ o dugim redovima, ali i gdje treba tražiti najbolju zabavu", piše Mawer za list "Telegraph".

Znali su da trebaju doći prilično rano kako bi uživali u određenim paradama. A, ovog puta su svoju posjetu potrošili najviše na Disneyev "Studios Park". Uživali su u "Stitch Live-u", u sklopu kojeg crtani likovi komuniciraju s ekrana s publikom te u "pametnom" izboru klasičnih Disneyevih filmova.

"Studios park" nudi manje sadržaja za mlađu djecu u odnosu na Disneyland Park, ali su najavljeni novi sadržaji za igru za kraj augusta.

"Disneyland je najpopularnija evropska atrakcija i ako namjeravate doći za vrijeme školskih raspusta ili praznika morate uzeti u obzir velike gužve. Mi smo bili tamo za Uskrs i mnoge vožnje i sadržaji bili su nam nedostupni", kaže Fred.

Možete uštedjeti na vremenu za čekanje ako koristite besplatni "Fastpass system", no on ima ograničen broj mjesta, različita ograničenja, i ne obuhvata mnoge sadržaje koji bi inače oduševili vašu djecu.

Postoji VIP Fastpass, koji vam daje znatno više mogućnosti, ali on košta 60 eura po osobi (odrasloj ili djetetu).

Odsjedanje u jednom od Disneyevih hotela je korisna opcija, budući da kao gosti tih hotela imate prednost da dva sata prije ostalih posjetitelja možete pristupiti parkovima.

"Mi smo odsjeli u 'Thomas Cook Explorers Hotelu'. Iako je riječ o dobrom hotelu s bazenom u zatvorenom prostoru, naš boravak su upropastili užasno pretrpani autobusi koji su dolazili i odlazili iz parkova", ističe Fred.

No, Disneyland vam donosi koliko tegobe toliko i zadovoljstvo.

"Kad smo vidjeli naše dječake kako uživaju u vožnjama na brojnim vozilima u parkovima, shvatili smo da se dolazak ovdje isplatio", naveo je Fred.