{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna ekspedicija danas na 7.800 metara

F
26.5.2009. u 10:16
0
0
Međunarodna ekspedicija danas na 7.800 metara
0
Međunarodna ekspedicija danas na 7.800 metara
Foto: Ilustracija
Članovi međunarodne ekspedicije, njih 18, danas su krenuli prema C-2 logoru koji se nalazi na 7.800 metara nadmorske visine, kazao je vođa ekspedicije Dragan Jaćimović.
"Jučer smo se popeli do North Cola na 7.020 metara i krenuli smo na završni uspon. Ako uvjeti na planini dozvole, izlazak na vrh je planiran u noći srijeda na četvrtak", kazao je.

U ekspediciji su učesnici iz Crne Gore, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije i BiH (Zehrudin Isaković, Miralem Husanović i Naim Logić).

Sve ekspedicije sa sjeverne strane su se već vratile, tako da prema vrhu neće biti gužve.

"Svi se nadaju da će se prognoza obistiniti i da ćemo imati tih dva do tri dana lijepog vremena, a za ostalo ćemo se sami pobrinuti. Ekipa je dobro pripremljena i aklimatizirana i sada sve zavisi od vremenskih prilika", obavijestio je Jaćimović.

Jučer je palo pola metra snijega i još uvijek pada.

"Nadam se da će snijeg prestati padati što prije da bismo krenuli prema vrhu. Tim se osjeća dobro i svi su u isčekivanju konačnog uspona", rekla je Simona Pogač, učesnica ekspedicije iz Slovenije.

Organizator ekspedicije za BiH je Klub prijatelja Zemlje "Planet", a glavni organizator Extreme Summit Team iz Beograda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: