Putovanja
0

Makarska rivijera najčešća destinacija Banjalučana

SRNA
Makarska
Makarska
Najčešća turistička destinacija koju Banjalučani biraju ovog ljeta je Makarska rivijera, potvrđeno je Srni u nekoliko banjalučkih turističkih agencija.

Sedmodnevni polupansion u privatnom smještaju u Makarskoj košta od 480 do 590 KM, a za hotel Banjalučani moraju izdvojiti od 600 do 700 KM po osobi.

Najveća potražnja ovog ljeta su vikend putovanja na hrvatsko primorje, za šta banjalučke turističke organizacije naplaćuju oko 95 KM, u koje je uračunat prevoz i jedno noćenje u apartmanima i sobama, a polazak na ova putovanja u većini slučajeva zakazan je subotom za jedan sat poslije ponoći dok se povratak planira za nedjelju oko 20.00 sati.

Za ove vikend ture odluči se i do 80 Banjalučana nedjeljno.

Od stranih ljetovališta najatraktivnija su grčka i egipatska, a turisti se vrlo često odlučuju i za Tunis i Tursku, jer za ove zemlje nisu potrebne vize, a cijene su od 290 eura po osobi i više.

Za  poznato ljetovalište Hurgada u Egiptu i to hotel sa četiri zvjezdice za 15 dana potrebno je  izdvojiti  449 eura, a letovi su organizovani iz Beograda.

Najatraktivnije turističko mjesto u  Republici Srpskoj je Banja Vrućica kod Teslića.
Korisnici usluga turističkih agencija uglavnom  koriste garancije nekoliko osiguravajućih kuća iz RS i inostranstva koje im obezbjeđuju zdravstvenu zaštitu.

Mlađa populacija za ljetovanje uglavnom bira inostranstvo, dok se porodice sa mlađom djecom odlučuju  za hrvatsko i crnogorsko primorje - navode u banjalučkim turističkim organizacijama.