{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lutanja braće Grimm: Fotograf daltonista bilježi bajkovite predjele Centralne Evrope

25.1.2015. u 20:00
52
48
Lutanja braće Grimm: Fotograf daltonista bilježi bajkovite predjele Centralne Evrope
52
Njemački fotograf Kilian Schönberger zabilježio je neke od predjela koja izgledaju kao mjesta iz slavnih bajki braće Grimm.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U seriji radova pod nazivom "Lutanja braće Grimm", Schönberger je fotografisao fascinantne krajolike i arhitektonska zdanja smještena u Centralnoj Evropi koja osvajaju svojom mističnošću i nestvarnošću.

"U današnjem, modernom dobu opsjednutom tehnoloijom, postoji potreba za nekim smirajem koji se može postići samo uz pomoć mašte. Stoga nisam želio portretirati samo prirodne fenomene, nego i kreirati vizuelno pristupačna mjesta u kojima gledatelj može pobjeći od stvarnosti i zamisliti kako pravi svoje vlastite bajke...", kaže ovaj fotograf.

Njegova posvećenost detaljima i bojama rezultira u prikazu predivnih i bajkovitih pejzaža, a priča postaje još impresivnija kad u obzir uzmete da je ovaj fotograf zapravo daltonista i ne uspijeva razlikovati boje.

"Shvatio sam da taj svoj, kako ga zovu - nedostatak, mogu transformisati u prednost, tako da sam razvio vlastiti i jedinstveni stil fotografisanja", kaže Schönberger.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: