{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lutanja braće Grimm: Fotograf daltonista bilježi bajkovite predjele Centralne Evrope

25.1.2015. u 20:00
52
48
Lutanja braće Grimm: Fotograf daltonista bilježi bajkovite predjele Centralne Evrope
52
Njemački fotograf Kilian Schönberger zabilježio je neke od predjela koja izgledaju kao mjesta iz slavnih bajki braće Grimm.
U seriji radova pod nazivom "Lutanja braće Grimm", Schönberger je fotografisao fascinantne krajolike i arhitektonska zdanja smještena u Centralnoj Evropi koja osvajaju svojom mističnošću i nestvarnošću.

"U današnjem, modernom dobu opsjednutom tehnoloijom, postoji potreba za nekim smirajem koji se može postići samo uz pomoć mašte. Stoga nisam želio portretirati samo prirodne fenomene, nego i kreirati vizuelno pristupačna mjesta u kojima gledatelj može pobjeći od stvarnosti i zamisliti kako pravi svoje vlastite bajke...", kaže ovaj fotograf.

Njegova posvećenost detaljima i bojama rezultira u prikazu predivnih i bajkovitih pejzaža, a priča postaje još impresivnija kad u obzir uzmete da je ovaj fotograf zapravo daltonista i ne uspijeva razlikovati boje.

"Shvatio sam da taj svoj, kako ga zovu - nedostatak, mogu transformisati u prednost, tako da sam razvio vlastiti i jedinstveni stil fotografisanja", kaže Schönberger.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: