Raj na zemlji
364

Ljepota ostrva Bora Bora koja oduzima dah

Klix.ba
Ostrvo Bora Bora pripada francuskoj Polineziji koja je smještena usred Pacifika na pola puta između Australije i Sjeverne Amerike. Po riječima mnogih koji su ovo ostrvo i posjetili, Bora Bora su najromantičnije i najekskluzivnije mjesto koje možete posjetiti.

Ostrvo Bora Bora okruženo je lagunom i koraljnim grebenom, a u sredini ostrva nalaze se ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha Pahie i Otemanua koji dostižu visinu do 727 metara.

Ime ovog ostrva nastalo je u tahićanskom jeziku i znači prvo ređenje, a izvorno se izgovara "Pora Pora".

Iako je Bora Bora malo ostrvo, njegova ljepota oduzima dah. Njegove savršeno bijele pješčane plaže i smaragdnoplava voda navest će vas da pomislite da se nalazite u raju.

Na Bora Bora otoku zadivit će vas i doline prekrivene cvjetovima hibiskusa.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Osim u prelijepim pejzažima na Bora Bora ostrvima možete uživati i u vožnji kanuom, surfovanju, krstarenjima jedrilicom i roljenjenju u koraljnom grebenu.

Za one koji su veliki ljubitelji šopinga na ostrvu Bora Bora možete kupiti predivne umjetničkre predmete, tahićanske bisere, parfeme i razna ulja.

Francuski jezik je službeni jezik ovog ostrva, no znate li engleski jezik nećte imati problema jer engleski jezik više u upotrebi posebno kod mlađe populacije.