Za idealan odmor
124

Lista najluksuznijih hotela u 2018: Maldivi simbol glamura i odmora

Klix.ba
Ukoliko želite uživati u luksuznim hotelima s vrhunskom uslugom onda se, prema riječima eksperata Luxury Travel Intelligencea, trebate zaputiti na Maldive. Dva odmarališta ovog azijskog otoka su na vrhu godišnje liste najboljih hotela.

Pobjednik je privatni otok Kuidado, a slijedi Joali. Oba pripadaju Maldivima. Hoptel Kudadoo pruža usluga na bazi all-inclusive s 15 objekata na moru. Ovo je zaista posebno i intimno otočno odmaralište.

Za ultraluksuzni Joali kažu da je simbol glamura, a da je dizajniran za porodice. Eksperti Luxury Travel Intelligencea posjetili su 42 mjesta ove godine, od kojih su za 15 kazali da su izvanredni, a dva su ocijenjena kao razočaravajuća.

Como Uma Canggu
Como Uma Canggu

Azijski hoteli dobro kotiraju te su Shanghai's Amanyangyun i Cambodia's Shinta Mani Wild u top pet najboljih hotela. Bali se istakao s dva odmarališta: Bill Bensley-designed Capella Ubud na osmom mjestu i Como Uma Canggu na 10. mjestu.

Zuri, Zanzibar
Zuri, Zanzibar

Zuri na Zanzibaru, luksuzno odmaralište koje je uzbudljivo i cjenovno prihvatljivo, te ima predivne plaže, jedini se kotirao kada je u pitanju Afrika.

Chable Maroma
Chable Maroma

Američki kontinent predstavlja Meksiko čiji su hoteli Chable Maroma (objekat iz snova i hrana svjetske klase) na šestom i Solaz (pet bazena i impresivni tajlandski wellness spa) na 11 mjestu.

Solaz
Solaz

Najviše rangirani evropski hotel je Royal Champagne u Francuskoj (9. mjesto) koji ima panoramske poglede i izvanredni spa koji ima pogled na vinograde, dok se Španija istakla s dva: Niobu Hotel u Marbelli i Hotel Gloria de Sant Jaume na Mallorci.

Hotel Gloria de Sant Jaume
Hotel Gloria de Sant Jaume

Najgore ocjene dobio je hotel NoMad u Lad Vegasu te Setai u Tel Avivu. "Siromašno renoviranje starog hotela Monte Carlo u Las Vegasu ostavilo je brend s realnim problemima, ali se mogu riješiti vremenom. Setai u Tel Avivu je atraktivan, ali mjesto na kojem se nalazi je loše kao i usluga", zaključili su.

15 luksuznih hotela koje trebate posjetiti: 1. Kudadoo Private Island, Maldivi 2. Joali, Maldivi 3. Amanyangyun, Shanghai 4. Shinta Mani Wild, Kambodža 5. Zuri, Zanzibar
  1. Chable Maroma, Meksiko
  2. Rosewood Luang Prabang, Laos
  3. Capella Ubud, Bali
  4. Royal Champagne, Champillon
  5. Como Uma Canggu, Bali
  6. Solaz, Los Cabos
  7. The Murray, Hong Kong
  8. Nobu Hotel, Marbella
  9. Six Senses, Fiji
  10. Hotel Gloria de Sant Jaume, Mallorca