{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Leteći hoteli na principu drona mogli bi odvesti turiste na nepristupačne destinacije

25.7.2016. u 08:02
2
16
Leteći hoteli na principu drona mogli bi odvesti turiste na nepristupačne destinacije
2
Globalna arhitektonska firma HOK kreirala je konceptualni prijedlog za flotu dronova koji bi služili kao prenosivi hoteli što bi omogućilo korisnicima da dođu na udaljene lokacije.
Projekat nazvan Driftscape koristi tehnologiju drona kako bi kreirao mobilne kontejnere koji bi mogli letjeti oko svijeta te biti smješteni u područjima koja nisu obično pogodna za izgradnju hotela.

Dizajn je predat stručnim dizajnerima koji ga moraju dodatno razviti i ubijediti ugostiteljsku industriju da je on bitan i izvodiv.

"Driftscape hotel omogućava gostima da iskuse lokacije koje ostavljaju bez daha iz udobnosti ličnog Driftcrafta. Dok se u njemu nalaze mogu iskusiti unaprijed izabrane dijelove poput Serengetija, Grand Canyona ili vodopada Pearl u Kini", navodi firma HOK.

Na šemi su prikazane dvije vrste modularnih jedinica. Jedna koja se zove Driftcraft imala bi 19 kvadratnih metara i sadržavali bi spavaću sobu za dvije osobe. Dodirom na dugme opservacijska zona bi se transformirala u krevet. Sa strana bi se nalazili prilagodljivi stolovi za jedenje ili držanje ličnih stvari. Treći dio sadržavao bi lavabo, tuš kabinu i nužnik. Svaki Driftscape bi imao direktnu komunikaciju s komandnim centrom.

Druga modularna jedinica bi se prostirala na 232 metra kvadratna u kojem bi se nalazili sadržaji za pomoćne usluge.

Predstavljene su tri velika kontejnera koja su povezana i zajedno formiraju bazu Oaza. U njemu bi se nalazili komunalni salon, restoran i dvorište. Gradili bi se od polimernih zidova koji bi omogućio pogled od 360 stepeni i struktura manje težine. Imali bi struju putem biosistema koji je razvila avionska industrija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: