{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kapadokija: Jedinstven let balonima na minus 20 stepeni

A
Anadolija
9.1.2015. u 11:00
11
4
Kapadokija: Jedinstven let balonima na minus 20 stepeni
11
Tradicionalna vožnja balonom u jednoj od najljepših regija na svijetu Kapadokiji, turističkom centru u centralnom dijelu Turske, privlači pažnju turista i u zimskim danima.
Unatoč snijegu i temperaturama koje se spuštaju i do minus 20 stepeni celzija, turisti se odlučuju na vožnju balonom kako bi na najbolji mogući način otkrili i vidjeli ljepote Kapadokije.

Regija Kapadokije je mjesto u kojem se spajaju ljepota prirode i historija, formirajući jedan od najljepših krajolika na svijetu. Dok su geološka kretanja formirala bijele vilinske dimnjake, ljudi su tokom historije unijeli tragove svojih civilizacija gradeći od stijena kuće i crkve i pretvarajući ih u remek djela ljudske civilizacije.

 Domaći i strani turisti posjetom Kapadokiji odlučuju se i na vožnju balonom koja im u zimskim danima pruža prelijepe prizore prekrivene snijegom.

Turisti, koji se i ovih prohladnih zimskih dana odlučuju na već tradicionalni let balonom iznad Kapadokije, kažu kako nikada neće zaboraviti ove nesvakidašnje i veličanstvene prizore zimske idile.

Fotoreporteri Anadolu Agency zabilježili su ljepote ove regije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: