Putovanja
0

Kalifornija - omiljena država Amerikanaca

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sunce i beskonačne plaže vjerovatno su neki od razloga zbog kojih su Amerikanci u nacionalnoj anketi izglasali Kaliforniju kao saveznu državu u kojoj bi najradije živjeli. Od gradova, na prvo mjesto dospio je New York kao mjesto u kojem bi većina Amerikanaca voljela živjeti.

Agencija Harris je širom SAD-a provela ispitivanje o željama građana SAD gdje bi to oni najviše voljeli živjeti. Anketa je jasno pokazala da je Amerikancima najprivlačnija Kalifornija, a Florida se našla na trećem mjestu. Ovakva anketa u SAD-u provodi se već deset godina i tokom svih tih godina, Florida je uvijek bila među prve tri pozicije.

"Svi mi sanjamo o odmorima na velikim plažama, o suncu i moru. Zato je logično da će ljudi kazati da je Kalifornija mjesto na kojem bi voljeli živjeti. Ne kaže se bez razloga da je to Sunčana država“, kazala je za Reuters Regina Corso, direktorica agencije Harris.

Havaji su omiljeni među ispitanim starosne dobi između 43 i 61 godine i za one koji žele osnovati porodicu. Grad u kojem bi građani SAD-a najviše voljeli živjeti jeste New York, a slijede ga San Diego, Seattle, San Francisco i Las Vegas.