{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako izgledaju najljepše evropske građevine noću

12.8.2013. u 08:42
0
15
Kako izgledaju najljepše evropske građevine noću
0
 
Projekt pariskog reditelja Lukea Sheparda, Nightvision, prikazuje briljantnost i raznolikost evropske arhitekture na jedan sasvim novi način.
Shepard je tokom tri mjeseca putovao kroz 36 gradova u 21 evropskoj zemlji kako bi snimio neke od najgrandioznijih evropskih građevina na novi i jedinstven način.

Fotografije su pažljivo snimljene, stabilizirane i pojačane u postprodukciji. Čitav projekt urađen je uz pomoć Kickstartera, najveće svjetske platforme za finansiranje kreativnih projekata, i Američkog univerziteta u Parizu.

"Ideja se rodila prije tri godine, dok sam razvijao tehniku sekvenciranja fotografija, koju sam koristio u projektu. Odlučio sam snimiti čitav projekt noću, budući da tako do izražaja dolaze estetske kvalitete arhitekture na pomalo nadrealan i jedinstven način. Veći kontrast između neba i građevina omogućava gledaocima da se više fokusiraju na samu arhitekturu, a nedostatak ljudi oko građevina im daje nadrealnu atmosferu i gledaocima daje utisak da imaju ove objekte samo za sebe" rekao je Shepard.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: