Promocija turizma
0

"Kad ćuprija spava" prvi promotivni film o Konjicu

Sarajevo-x.com
U okviru podrške promociji domaćih turističkih potencijala, destinacija i proizvoda, u sklopu projekta ITEF - Međunarodnog putujućeg festivala eko i turističkog filma, snimljen je prvi promotivni film o Općini Konjic.

Producenti "Festivala na točkovima“ i na ovaj način doprinose boljoj i efikasnijoj promocija svih bh. turističkih destinacija.

"Želja nam je da program Festivala, koji obezbjeđuje komunikaciju sa više od 250.000 putnika - gledalaca u tri mjeseca trajanja, bude sačinjen od što više bh. turističkih promotivnih filmova", kaže Boris Cigler, direktor agencije "Mark IN", uključene u projekat. "Snimanjem prvog filma pokazali smo da smo spremni kapacitete naše video produkcije staviti na raspolaganje svima koji su zainteresovani i koji imaju šta da pokažu."

Načelnik Općine Konjic Emir Bubalo prvi je podržao ovu inicijativu, te je omogućio snimanje dokumentarno-igranog filma o ovoj općini. Film pod nazivom "Kad ćuprija spava", autora Janesa Tadića, na bajkovit način prenosi priču o gradu Konjicu kroz vjekove, od osmanskog i austrougarskog perioda, pa sve do današnjih dana.

"Film je ustvari pravo predstavljanje Konjica kao grada velikog turističkog potencijala i mnogih historijskih i prirodnih destinacija koje svi turisti, a prvenstveno domaći, trebaju posjetiti i vidjeti. Posebno nas raduje činjenica da će ovaj film biti uvršten u oficijelni program ITEF-a 2010", naglasio je načelnik Bubalo.