Predivna galerija
52

Jeste li poželjeli ljeto? Ove fotografije će vam probuditi nostalgiju

A. B.
Popularni Instagram profil Voyaged by 9GAG potrudio se svoje pratioce "počastiti" prelijepim fotografijama ljeta i podsjetiti ih kako ovo godišnje doba izgleda u nekoliko evropskih država. U svoju galeriju uvrstio je i dvije fotografije iz BiH.

"Nedostaje vam ljeto? Budite bez brige, donosimo vam nekoliko sjajnih ljetnih fotografija u Evropi koje će vas natjerati da vam nedostaje još više", napisano je ispod objave na ovom profilu.

Za svoju galeriju odabrali su i dvije fotografije popularnih turističkih, ali i historijskih destinacija u BiH. Prva je fotografija Vrela Bune kod Blagaja, koja je nastala tokom ljeta. Iznad rijeke Bune nalazi se i tekija koja je tokom sezone turistički najposjećenija u ovom dijelu Hercegovine. Na fotografiji je prikazan prelijep pejzaž okupan sunčanim danom.

Ova popularna instagram stranica pokušala je probuditi ljetnu nostalgiju svojim pratiocima i fotografijom Mlinčića na Plivi u blizini Jajca koje su izgrađene na sedrenoj barijeri između Velikog i Malog plivskog jezera. Riječ je o 19 vodenica - sojenica koje su izgrađene od hrastovog drveta prije više stotina godina, a koje su 2009. godine proglašene nacionalnim spomenikom BiH i kao takve smatraju se turističkim potencijalom BiH.

Osim fotografija iz naše države Voyaged je na Instagramu objavio i po dvije iz Toskane u Italiji, jednu iz Austrije i pet iz Švicarske. Objava ima više od 69.000 lajkova i veliki broj komentara od kojih su svi pozitivni.

Voyaged prati 2,1 milion korisnika Instagrama i njihov fokus je na otkrivanju svijeta i istraživanje o njemu. Svakodnevno na svom profilu objavljuju fotografije zanimljivih svjetskih destinacija i njihovih znamenitosti pokušavajući ljudima širom svijeta približiti okolinu u kojoj žive i djeluju.