Grad na četiri rijeke
89

Jedna od atraktivnijih turističkih destinacija u BiH: Zašto biste trebali posjetiti Čapljinu?

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Na Youtube kanalu Fenomeni BiH nedavno je objavljen video o Čapljini kao jednoj od atraktivnijih turističkih destinacija u BiH.

Serijal "Fenomeni BiH", koji je nastao ove godine u produkciji udruženja Kap, nastojio je približiti Čapljinu i njenu okolinu kao destinaciju koju svakako trebate podsjetiti.

Kako navode na početku, Čapljina se nalazi se na području četiri rijeke, a to su Neretva, Trebižat, Bregava i Krupa. Osim toga, Čapljina ima bogatu historijsku ostavštinu kao što su Počitelj, Gabela i Mogorjelom, a istovremeno Hutovo blato jedno je od najbogatijih rezervata močvarnih ptica u Evropi.

"Čapljina ima puno toga za ponuditi. Ko god da dođe u Čapljinu, ako dolazi sa sjeverne strane, prvo što vidi je naš Počitelj. Ako dolazite s juga, tu su Mogorjelo, Gabela i Hutovo blato ", rekao je arheolog Ivan Prce.

O Čapljini je pričao i turistički radnik Neven Dragičević, koji je govorio o tome da je da se radi o gradu na četiri rijeke, a spomenuo je jednu od atrakcija koje se održava na rijeci Trebižat, a to je kanu safari.

Značajno je spomenuti i da se Čapljina nalazi u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom i Jadranskim morem pa tako ima i pogodnu mediteransku klimu.

"Turistički potencijali Čapljine su izuzetni. Ono što je pozitivna strana priče jeste da je zbog svog položaja ovaj grad na neki način raskrsnica za obližnje destinacije kao što su Kravice u Ljubuškom te Međugorje, glavno središte u koje pristižu 'rijeke' stranih turista", istakli su u ovoj epizodi serijala pod nazivom Fenomeni BiH.