Nezaobilazna lokacija
37

Je li ovo vidikovac s najljepšim pogledom u Crnoj Gori?

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Na stranici Montenegrin Beauty podijeljen je snimak vidikovca iznad Svetog Stefana, a koji neki opisuju kao onaj s najljepšim pogledom u Crnoj Gori.

Radi se o vidikovcu u Đenašima, koji se nalazi iznad Svetog Stefana. S ovog mjesta pruža se nevjerovatan pogled na budvansku obalu, Sveti Stefan, Miločer, Reževiće i Budvu stoga ne čudi da ga karakterišu onim s najljepšim pogledom.

Do njega se može doći i automobilom i pješke, a mnogima je omiljeno mjesto za fotografije. Često ga biraju i mladenci iz okolnih mjesta za njihove svadbene fotografije.

@montenegrinbeauty Najljepši vidikovac u Crnoj Gori? #budva #crnagora #svetistefan #montenegro #vidikovac ♬ original sound - Montenegrin Beauty

Na stranici Montenegrin Beauty naveli su da ovo mjesto prilikom posjete Crnoj Gori morate vidjeti. Sveti Stefan sam po sebi jedna je od najvećih turističkih atrakcija ove zemlje. Okružen plavim morem Jadrana i povezan s kopnom tankim pojasom zemlje, ovo je jedno od najluksuznijih turističkih mjesta u Evropi.

Ovo malo stjenovito ostrvo nekada je bilo malo utvrđeno selo, a sada je dom ekskluzivnog hotelskog kompleksa. Ipak, od prošle godine je ponovo otvoren za turiste.

Turisti će ulaz na srednjovjekovno utvrđenje plaćati 25 eura po osobi, dok će za djecu do 12 godina u pratnji roditelja ulaz biti besplatan.