U Dečanskoj ulici
455

Istočno Sarajevo dobilo vještačko jezero, u izgradnju uloženo 620.000 KM

I. S.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Opština Istočno Novo Sarajevo danas je dobila vještačko jezero, a u izgradnju je uloženo 620.000 KM. Nalazi se u Dečanskoj ulici i prostire se na 3.000 kvadratnih metara.

Duboko je od 1,5 do dva metra. Iz općinske uprave naveli su da je izgradnja vještačkog jezera jedinstven projekt zato što će ovdje građani moći provoditi vrijeme uživajući u šetnji i rekreaciji.

Također je u toku izgradnja zgrade Rektorata i Muzičke akademije s koncertnom dvoranom, čija je vrijednost više od osam miliona KM.

"Radi se i na završetku radova na studentskom domu u Istočnom Novom Sarajevu, koji opština realizuje uz finansijsku podršku Vlade Republike Srpske, a čija vrijednost je 7,4 miliona KM", navedeno je za Srnu iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Planirana je izgradnja vrtića za koje je Vlada Republike Srpske izdvojila 1,5 miliona KM te osnovne škole, čija je procijenjena vrijednost 4,5 miliona KM. Za saobraćajnu infrastrukturu obezbijeđeno je 1,3 miliona KM.

"Gradit će se saobraćajnice u ulicama Karađorđeva, Trebevićka, Jovana Raškovića, Đure Jakšića, Duška Trifunovića", najavili su.

Dodali su da će uskoro biti završen otvoreni i zatvoreni bazen u sklopu sportsko-rekreativnog centra Čiča.