{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Irska "najprijateljskija" zemlja na svijetu

S
17.10.2007. u 11:15
0
0
Irska "najprijateljskija" zemlja na svijetu
0
Irska "najprijateljskija" zemlja na svijetu
Prema turističkom vodiču za 2008. godinu "The Lonely Planet Bluelist", Irska je zemlja koju definitvno morate posjetiti zbog humora i dobrodošlice koju vam stanovnici ove zemlje mogu pružiti.
Izdanje truističkog vodiča The Planet Bluelist za 2008. godinu napravio je novu listu mjesta i zemalja koje trebate posjetiti, a na prvom mjestu se, gotovo neočekivano, našla Irska.

U vodiču se navodi kako je bogata historija Irsku učinila vrlo zanimljivom, a njene stanovnike obogatila zanimljivim crnim humorom i toplim dočekivanjem stranaca u njihovu zemlju.

Odmah iza Irske, na drugom mjestu, stoje Sjedinjene Američke Države za koje se u vodiču navodi da su zanimljive te da će vam građani zasigurno pružiti najbolje od Amerike, ali da će zauzvrat tražiti da kod kuće ostavite bombe i ekplozivne naprave.

Na trećem mjestu se nalazi država Malawi o kojoj je rečeno da ima najviše prijateljski nastrojenih stanovnika u Africi.

Četvrto mjesto zauzima Fiji za čije stanovnike priručnik ima samo riječi hvale, ali simpatično upozorava turiste da ne započinju teme o politici sa domaćinima.

Indonezija se nalazi na petom mjestu, a osim pozitivnih komentara, priručnik savjetuje da, u slučaju da imate ecstasy, definitivno ga ostavite kod kuće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: