Putovanja
0

Ibiza: Destinacija gdje zabavi nema kraja

Sarajevo-x.com
Odlični klubovi u kombinaciji sa zvučnim sistemima na plažama i najbolje odjevenim rasplesanim bogatašima čine Ibizu lokacijom za izvrstan provod. Ako ikad budete u mogućnosti da posjetite ovu destinaciju, a nemate para za razbacivanje, poslušajte neke od savjeta koje donosi Travel izdanje magazina The Sun.

Avioprevoznik Monarch u saradnji sa jednim od najpoznatijih noćnih klubova na Ibizi nudi povoljnije aranžmane na ovaj otok za putnike iz Evrope. Putnici na ovim letovima stvaraju atmosferu koja vas odlično pripremi za dalje "partijanje" po dolasku na odredište.

Skoro svaki dolazak avionom na Ibizu dešava se usred noći, tako da je bitno da imate gdje prespavati u blizini. Nasreću najbliže odmaralište Playa d'en Bossa je jedno od najboljih mjesta sa velikim klubovima i odličnim barovima. Doručak se u hotelima obično služi do civilizovanih 11 sati.

Klubovi na Ibizi su izuzetno skupi tako da je vrlo lako potrošiti 150 eura za jednu noć. Ulazak na zabave je od 25 do 50 eura, a pića su u prosjeku 10 eura, tako da je ekonomičnije popiti nekoliko prije samog dolaska. Prevoz takozvanim Disco Busom koji svaki sat vozi od odmarališta do velike avenije, u odnosu na ostale cijene, mnogo je jeftiniji.

Važno je unaprijed odlučiti koje događaje ne želite propustiti. Web stranice klubova nude informacije koje vam trebaju. El Divino klub subotom je najzanimljiviji za 20-ogodišnjake, a oni preko 25 bi mogli više uživati u predivnom Moneypennys petkom ili u Pacha klubu subotom.

Rezervišite ulaznice prije nego dođete u klub kako ne biste izvisili. Tako ćete provesti više vremena zabavljajući se, a manje lutajući. Također ćete i uštedjeti koji euro.

Ako ste se zabavljali u toku noći, to nije izgovor da ne posjetite otok u toku dana. Iznajmljivanje skutera je najzanimljiviji način obilaska mjesta, jeftin je, zabavan, a u toku vožnje možete i potamniti.

Zašto biste sjedili pored bučne porodice kraj hotelskog bazena kad možete zauzeti mjesto u baru na plaži i naručiti ledenu kafu koju će vam donijeti seksi konobar.

Ovaj otok je poznat po VIP stilu barova i uglavnom je tu DJ koji pušta muziku tokom dana. Jedan od popularnijih je Club Nassau na Playa d'en Bossa, a u starom dijelu grada nalazi se odličan La Oliva restoran.