{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grupa kanadskih studenata ostvaruje snove

S
24.9.2007. u 08:55
0
0
Grupa kanadskih studenata ostvaruje snove
0
Grupa kanadskih studenata ostvaruje snove
Foto: Reuters
Četiri studenta iz Kanade započeli su putovanje za koje mnogi nikada neće imati hrabrost. Inspirisani poemom "The Buried Life" iz 1852., četvorica mladića su se zaputila na turneju kroz 10 gradova širom SAD-a kako bi ostvarili svoje snove i pomogli 100 drugih ljudi u ostvarivanju svojih.
Četvorica kanadskih studenata imaju misiju da ostvare svoje snove i da saznaju šta 100 drugih ljudi, potpunih stranaca, žele da urade prije nego umru, prenio je u ponedjeljak Reuters.

Sve je započelo tako što su se dva studenta inspirisala poemom "The Buried Life", autora Matthewa Arnolda iz 1852. godine. Nakon toga odlučili su sa još dvojicom prijatelja krenuti na dvomjesečnu turneju kroz deset gradova širom SAD-a kako bi ostvarili svoje snove i snove još 100 ljudi.

"Mislim da je naša glavna misija pozvati ljude da ne budu uplašeni životom te da se ne boje izazova koji se nalaze ispred njih. Ako nešto žarko žele, onda trebaju ići za tim", rekao je Jonnie Penn, jedan od studenata

Ova neobična četvorka će putovati u autobusu iz sedamdesetih godina i snimat će dokumentarac o svom putovanju.

Oni su također napravili listu od 100 stvari koje žele uraditi prije nego umru, a koje su to želje možete pročitati na njihovom sajtu www.theburiedlife.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: