Putovanja
0

Gradovi budućnosti

Sarajevo-x.com
Minhen
Minhen
New York, Rio, Tokio – u metropolama ovoga svijeta živi se ubrzano i tamošnji način života ne može se porediti sa nekim drugim krajevima svijeta. Iako postoji uvjerenje da se u tim gradovima već dešava budućnost, redakcija magazina "Newsweek“ načinila je listu pet gradova za koje smatra da su možda baš oni gradovi budućnosti.

Las Vegas Dok je za prva četiri mjeseca ove godine u SAD zaposlenost porasla za 1,6%, zaposlenost u Las Vegasu porasla je za 7%. Smatra se najbrže rastućim gradom u Americi i odavno se ne oslanja samo na biznis igrama na sreću. Zahvaljujući kazinima koji rade 24 sata, grad je u mogućnosti da razvija svoju infrastrukturu i nove poslove kako bi se zadovoljio istančani ukus posjetioca.

Minhen Minhen je grad u Njemačkoj koji vrijedi kao primjer svim drugima jer još uvijek ima posla, priroda je očuvana i čista, a minhenski Oktoberfest svake godine privuče veliki broj turista i predstavlja jedan od najznačajnijih događaja grada. Stoga mnogi Minhen nazivaju "njemačka Kalifornija“.

London London je grad u Evropi sa najbržim razvojem. Za takvo stanje postoji mnoštvo razloga – mnogi strani investitori svoj novac ulažu upravu u Londonu jer predstavlja centar evropske ekonomije; svi bitni putevi u svijet prolaze kroz London; država najviše ulaže u glavni grad. Redakcija magazina Newsweek smatra da London iz godine u godinu postaje sve veća konkurencija za New York.

Moskva Moskva kao magnet privlači slavne i bogate iz cijeloga svijeta. Iz svih krajeva svijeta ljudi dolaze kako bi u Moskvi izgradili novi život. Prema navodima Newsweeka, samo je u 2005. i 2006. godini izgrađeno 3 miliona kvadratnih kilometara novog životnog prostora. U Moskvi živi 25 milijardera.

Fukuoka Fukuoka je grad koji predstavlja ulazna vrata za Aziju. Fukuoka je glavni grad Kyushue, a mnoge velike marke kao što je Toyota, Sony, Toshiba i Canon investiraju u projekte i poslove u ovome gradu. Pored toga, grad se može pohvaliti bogatim kulturnim naslijeđem. Naime, 2000 godine duga historija godišnje privuče veliki broj turista.