"Grad na vodi"
0

Gradi se najluksuzniji brod na svijetu

Sarajevo-x.com
Fantastične snimke koje vam donosimo prikazuju nastajanje najvećeg i najrevolucionarnijeg broda za krstarenja na svijetu, koji će imati i bazen s plažom, šoping centar, stijene za penjanje, vanjski amfiteatar, fitnes centar, prostor za zabavu, banju, park, šetalište, sportsku zonu i zonu za mlade.

Ovo svojevrsno umjetničko djelo nazvano "Oasis of the Seas" gradi se u finskoj luci za kompaniju Royal Caribbean International, a trebao bi biti završen do novembra naredne godine. Moći će ugostiti 5.400 gostiju u 2.700 soba, a o tome da im ništa ne nedostaje brinut će se 3.000 zaposlenih, piše Daily Mail.

Brod "Oaza" dug je 366 metara, a njegova izgradnja košta 100 miliona eura. "Svijet na vodi" uzdiže se na 65 metara iznad površine mora, a o ovom poduhvatu Adam Goldstein iz Royal Caribbean Internationala ističe: "U suštini mi smo brend koji donosi oduševljavajuće projekte i ovim brodom smo to zaista i učinili. Doslovno uvijek donosimo nešto novo, ne možemo zamisliti stagnaciju. U našoj DNK su inovacije, a 'Oaza' nam dozvoljava da iskristališemo tu platformu."

A priči o sadržajima nema kraja, tako da treba dodati da će na brodu biti otvoreno i preko 15 restorana, kazino, pozorište, dva noćna kluba i mnoštvo drugog.

Brod će ploviti od Port Evergladesa do Fort Lauderdalea na Floridi. Već 2010. pridružit će se još jednom luksuznom brodu ove kompanije "Allure of the Seas".